Juny 2018 #53
Decoració

Decorar amb parets d’obra vista

Les parets d’obra vista, ja siguin de ciment, maó o pedra, tenen un encant especial, encaixen en múltiples estils decoratius i donen un toc diferent i original a l’habitatge.

Situar una paret al descobert en la nostra llar és tot un repte. Hem d’aconseguir que el material en qüestió no desentoni amb el mobiliari i els elements decoratius i, d’aquesta manera, aconseguir que s’adapti al nostre estil.

Un dels factors que cal tenir en compte abans d’utilitzar una paret d’obra vista és el tipus de material que emprarem. Els més usats solen ser el ciment, la pedra i el maó.

 • Maó. Potser per l’aire informal que transmet, o bé per la facilitat amb què encaixa en molts estils decoratius, el maó és un dels més utilitzats. No obstant això, és el menys perfecte, però és aquí on recau l’encant.


  Si ho barregem amb elements de ferro i acer, aconseguirem un aire més industrial. Per contra, si el que busquem és un toc vintage, la fusta és la nostra aliada. Una o diverses parets al descobert d’aquest component és perfecte en estances com el saló o el dormitori.

 • Pedra. És aconsellable deixar solament una paret a la vista, ja que si s’abusa d’aquest material es pot arribar a sobrecarregar la zona. La cuina i el saló són els llocs més idònies per situar-la.


  Normalment, l’ús de la pedra es relaciona amb estils rústics, tranquils i càlids. 

 • Ciment. A simple vista, pot semblar el material menys apropiat per decorar les parets de la nostra llar. Tanmateix, el ciment transmet modernitat, innovació i elegància.


  Aplicant una capa de pintura de tonalitat freda, podrem aconseguir un ambient inspirat en l’estil nòrdic. Ara bé, com que es tracta d’un material amb una textura més llisa que els anteriors, podem jugar amb diverses tonalitats o estampats i adaptar-ho a un estil totalment diferent com l’eclèctic.

D’altra banda, no es tracta solament d’escollir el material que emprem o que ens agrada més, sinó saber com decorar-ho i adaptar-ho a la resta de l’habitatge.

 • Deixar-ho al natural és potser l’opció més senzilla i recomanable, ja que d’aquesta manera l’efecte serà molt més real, més càlid i li donarà el punt d’autenticitat a casa.
 • Un toc de color. En el cas del maó, normalment s’aposta per aplicar-hi una capa de pintura blanca, que li dóna un toc modern i elegant indiscutible. El ciment, en canvi, el pots pintar de colors freds, com ara el blau o el gris. La pedra, per contra, se sol combinar amb tons sorra, clàssics i neutres.
 • Personalitza la paret. És l’últim pas per decorar qualsevol estança de la nostra llar amb parets d’obra vista. S’hi poden penjar quadres amb marcs originals i que creïn un collage. Una altra alternativa molt utilitzada són els miralls, que donen una sensació d’amplitud a la sala.

<< tornar