Juny 2018 #53
Decoració

Decorar amb caixes i palets de fusta

Decorar la nostra llar amb fustes reciclades, desgastades o no tractades pot dotar el nostre habitatge de personalitat i donar-li un toc únic i exclusiu. Per aconseguir-ho, pots reutilitzar caixes o palets de fusta i convertir-los en mobiliari i accessoris decoratius, per esmentar alguns exemples.

Utilitzar aquests materials és l’últim en interiorisme. A més, són molt fàcils d’aconseguir, ja que els pots trobar en qualsevol local comercial i/o magatzem. Se solen rebutjar després d’utilitzar-los, per això els pots adquirir i reciclar ràpidament a un cost molt baix o pràcticament zero.

En primer lloc, a l’hora de manejar-los, tingues en compte que hauràs de tractar la fusta amb fungicides per evitar els danys causats, per exemple, per insectes. En aquest cas, el producte s’ha de deixar actuar durant dies, segons el que aconselli el fabricant. Després, s’escaten els llistons per donar-los un aspecte més llis.

En escatar la superfície dels llistons, es facilita l’absorció dels tints i de les pintures per a fusta. Tant si són mobles com objectes decoratius, es poden pintar i decorar amb papers, tèxtils (fundes, coixins, mantes, matalassos, etc.) i vinils adhesius, tan de moda avui dia.

Una vegada tractats i perfeccionats els materials, ja pots decidir com utilitzar-los per decorar la teva llar. Et donem algunes idees:

Peça de mobiliari. Pots penjar una caixa a la paret i que es converteixi en una prestatgeria o combinar la fusta amb altres materials (metall, vidre i rajoles geomètriques) per dissenyar originals taules de centre, còmodes, tauletes de nit, sabaters, sofàs, bancs o baguls.

Accessoris de decoració. Des d’un revister fins a un llum de taula o de peu, passant per quadres i marcs de fotos de diverses grandàries, ampollers o penja-robes, les fustes de caixes i palets poden ser la base de gran quantitat d’accessoris decoratius per a les diverses estances de la llar.

Separadors d’ambients. Per separar ambients, una bona solució és fer servir paravents; en aquest cas, els palets de fusta solen ser una opció creativa i original per aconseguir-ho. També serveixen com a murs o separadors entre espais del mateix habitatge. Un altre possible ús és reconvertir la fusta reciclada en gelosies decoratives que fan possible el pas de la llum natural.

Substituts de parquet, rajoles i paper pintat. Els palets s’usen, també, per folrar parets i terres en lloc de materials més tradicionals. Es poden combinar taulons de gruixos diferents ordenats en vertical, horitzontal i diagonal, a la recerca de diferents efectes visuals.

Fustes que aïllen entorns. Creen ambients càlids i agradables en els mesos més freds i redueixen el consum energètic. Aquests materials es fan servir com a aïllants tèrmics i acústics. Alguns locals disposen de caixes de fruita que simulen falsos sostres i esmorteixen possibles impactes sonors.

La incorporació de fustes reciclades permet alternar tons, textures i acabats amb la resta de mobiliari i elements de la nostra llar per crear un impacte visual molt acollidor i original. Els palets i les caixes de fusta són econòmics i s’acoblen a qualsevol estil decoratiu (rústic, nòrdic i, fins i tot, més clàssic i barroc), encara que es troben, principalment, en nombroses llars decorades a l’estil industrial.

<< tornar