Maig 2018 #52
Decoració

Decoració minimalista

moment_solvia_minimal

El minimalisme és una tendència nascuda en la música en els anys seixanta i setanta però que va acabar influint decisivament en altres àmbits com ara l’arquitectura o l’interiorisme per respondre l’al·luvió cromàtic promogut per la cultura pop, que aposta per un estil reposat caracteritzat pels espais amplis i els tons suaus. El minimalisme predica la reducció de les formes al que és elemental; un manament que en decoració es tradueix en un predomini de les línies rectes, l’escassesa d’ornaments, els mobles funcionals i senzills, l’ordre i la simplicitat.

El minimalisme aposta, per tant, per la puresa i l’amplitud d’espais. Aquesta filosofia del més amb menys és la preferida de les persones que no combreguen amb la innecessària acumulació d’objectes superflus. El minimalisme confia tot el seu poder en l’ús del color i aposta per una dictadura monocromàtica absoluta en parets, terres i sostres, amb prou feines contrastada amb els mobles i els accessoris. Aquí, el contrast entre la recerca de la lluminositat del color blanc, en totes les seves variants i tonalitats, i el color negre aconsegueix nivells de mestratge decoratiu.

Quin paper han de jugar les cortines i els mobles entapissats? Bàsicament, són al servei de l’ambient. Els estampats estan prohibits a favor dels llisos. Tots els colors i textures han de convidar a la relaxació i la frescor. La decoració minimalista proporciona als seus incondicionals unes llars còmodes, ja que en prescindir d’un excés d’elements decoratius i de la sumptuositat d’altres estils decoratius s’elimina la sensació d’aclaparament pròpia dels ambients recarregats i, posats a ser pràctics, es facilita i economitza la neteja de la llar.

Encara que apostis per un ambient i mobiliari minimalista, no has pas de renunciar del tot a elements que ajudin a projectar la teva personalitat a la llar. El blanc i el negre, colors per excel·lència del minimalisme, agraeixen els elements de contrast en vermell o en festuc en elements com són les catifes, els coixins o les cortines. Els tons daurats i brillants també poden ajudar a contrastar la teva llar. Una altra opció de personalització és combinar el terra de fusta amb alguns tocs de pintura de color en alguna paret o usar plantes i mobles de tocs orientals per donar un toc d’elegància sense perdre gens la lluminositat i frescor.

<< tornar