Juny 2018 #53
Decoració

Decoració sostenible amb objectes reutilitzats

Si vols que la decoració de la teva llar sigui respectuosa amb el medi ambient, optar per materials reciclats no és la teva única alternativa: també pots reutilitzar objectes que hagin deixat de ser funcionals. Abans de desprendre-te’n, assegura’t que no tenen cabuda a casa teva si els busques una altra utilitat. Un pot de vidre, per exemple, es pot reutilitzar com a llum; un pneumàtic de camió pot ser un bonic tester, i una porta et pot servir com a base d’una taula.

Alguns dissenyadors o col·lectius han aconseguit convertir en art l’acte de reutilitzar. Entre les seves propostes pots trobar transformacions suggeridores i actuals que potser mai no t’hauries imaginat:

  • Per als dissenyadors de Reestore no sembla que existeixi cap impossible: un motor de cotxe els serveix per construir una tauleta per al cafè; una banyera, per a un sofà o una butaca; un carret d’anar a comprar, per a una butaca
  • Dentelles et Bidons és el projecte de dos artesans francesos capaços de transformar antics bidons de metall en detallistes escultures, llums i altres objectes decoratius.
  • Als responsables de l’estudi creatiu bel & bel no hi ha vehicle clàssic que se’ls resisteixi. Posa a les seves mans una Vespa o un Seat 600 i t’ho tornaran transformat en cadira giratòria o sofà.
  • La dissenyadora industrial Antonina Grigorian assegura que pot construir tres cadires diferents a partir d’una rentadora. A més de demostrar-t’ho, t’ofereix un tutorial perquè tu també ho puguis fer.
  • A l’artista canadenc Adrian Johnson se li va ocórrer que una nevera podria ser un seient d’exterior perfecte per a unes noces. Així va sorgir el Fridge Couch, un curiós sofà d’aire retro.
  • El colectivo Starter  reivindica el dret a una segona oportunitat per als objectes en desús. En els seus projectes, una cadira vella pot acabar convertida en guarda-robes o un assecador de cabells, en un llum.

Pot ser que alguna d’aquestes propostes t’inspiri per crear les teves pròpies transformacions. Anima’t a imaginar una nova vida per als objectes inservibles de casa teva: et poden ajudar a donar-li un toc personal i intransferible.

FOTOS

Nordstrom

Repiny

El quinto elemento

Decora Hoy

decoratrucos.es

Furniture reuse ideas en Pinterest

<< tornar