Juny 2018 #53
Decoració

Decoració naïf per a una llar romàntica

El terme naïf, agafat del francès, ve d’un corrent artístic que s’identifica per la seva naturalitat i candidesa. Aplicat a l’àmbit domèstic, aquest estil decoratiu es caracteritza per la seva delicadesa en l’elecció dels materials i per l’abundància dels colors pastel i els detalls de flors. Si vols que la teva llar s’ompli de romanticisme, pren nota d’aquests consells.

En decoració, l’estil naïf crea ambients femenins i ingenus que ens traslladen a la nostra infantesa. L’estètica naïf apel·la a la fantasia i a la innocència i emplena de dolçor qualsevol espai de la casa. Amb l’elecció dels colors i estampats, els teixits i el mobiliari, aconseguirem que el nostre habitatge respiri tendresa.

El color és un dels trets distintius d’aquest estil. Els tons suaus (bàsicament els tons pastel) vesteixen les parets, el mobiliari, els tèxtils i els accessoris, juntament amb els colors neutres i clars, com ara el marfil, el blanc i el beix. No obstant això, et recomanem apostar pel rosa càlid i els blaus freds per donar un toc més singular a la llar.

Luz 1

Els estampats també hi són molt presents, sobretot els dissenys de flors. Hi ha una gran varietat de vinils adhesius i papers pintats que ens ajudaran a plasmar aquest estil.

Estampados 1 OK

De la mateixa manera, els teixits s’inspiren seguint la mateixa línia cromàtica i tipus d’estampats. La presència de flors, fulles, arbres, animals i qualsevol element que evoqui la naturalesa s’accentua en tota mena de robes com, per exemple, cortines, coixins, catifes, vànoves i edredons.

Tejidos

A diferència d’altres tendències decoratives, el mobiliari, en aquest cas, no és el protagonista. Tanmateix, per mantenir l’harmonia dels ambients ens podem decantar pels mobles moderns i minimalistes.

L’estètica naïf es nodreix de peces amb ornamentacions subtils a força de fustes naturals o forja, acabades en blanc o qualsevol to pastel.

Tejidos y flores

La llum natural és un altre element característic en aquest tipus de decoració, ja que dóna neutralitat i amplitud als espais. Quant a elements de construcció, les finestres d’estil europeu amb arcs i proveïdes de marcs de fusta blanca sempre seran una bona elecció.

Luz

Com comentàvem, l’estil naïf advoca pels objectes decoratius per plasmar la seva essència romàntica. Els marcs de fotos vintage, els gerros amb buquets de flors naturals com ara roses o camèlies o els canelobres decoratius en són alguns exemples. També ho són les garlandes de flors, els vasos de colors clars i els fanalets en forma de gàbia.

Objetos

Aquest estil, molt present en la decoració de les habitacions infantils, es reinventa i comença a entrar en qualsevol tipus de dormitori, menjador, sala d’estar i lavabo. La clau es troba a dissenyar espais alegres, delicats i amb molta personalitat.

Notícies relacionades

Decoració a l’estil Boho Chic

L’estil modernista al teu menjador

<< tornar