Juny 2018 #53
Decoració

Decoració nadalenca amb objectes reciclats

Ambientar la teva llar per al Nadal pot ser molt econòmic si tries objectes que puguis reutilitzar i convertir en adorns atractius. A més d’ecològica, aquesta opció es planteja com una manera divertida de preparar les festes, especialment si tens nens a casa i col·laboren en el procés. Amb la seva ajuda podràs donar un toc diferent i molt personal a la teva decoració nadalenca.

L’element més emblemàtic de la decoració d’aquestes dates, l’arbre de Nadal, pot tenir un aire completament nou a casa. Els objectes més insospitats et poden servir per crear un arbre a la teva mida, sostenible i que cridarà l’atenció dels teus convidats per la seva originalitat. En pots construir un d’alternatiu, per exemple, amb llistons de fusta o branques de diferents grandàries, disposats en bandes paral·leles o formant la silueta d’un arbre, i omplir-ho després amb cintes i llums. També pots utilitzar un palet, pintar-lo i afegir-hi elements decoratius. N’hi ha que aprofiten escales o forma piràmides amb ampolles de plàstic, llibres o suros; d’altres construeixen figuretes d’arbres amb cartró o tires de roba. Una altra idea original és fer un muntatge amb postals a la paret que formin la silueta de l’arbre.

Tant si optes per un arbre reciclat com si prefereixes decantar-te per un model clàssic, l’hauràs de decorar. En aquest moment, se t’obren un munt de possibilitats. El cul de les ampolles de plàstic es pot transformar en estrelles o flocs de neu. Unes bombetes pintades es poden convertir en bonics penjolls o fins i tot en divertits pingüins. I una samarreta vella, tota esquinçada, pot ser un pompó decoratiu. Un altre element que cal tenir en compte són les pinyes: al natural o pintades, poden ser molt vistoses.

Alguna cosa tan simple com un rotllo de paper higiènic també et pot ser molt útil. A les teves mans es pot transformar en un estel, un àngel, un Pare Noel, un ren… Aquests rotllos et poden servir també per formar corones simulant branques o fins i tot per crear un calendari d’Advent.

Jugar amb les peces de Lego, tan socorregudes en la decoració, et permetrà crear adorns per a l’arbre o qualsevol element nadalenc que puguis imaginar per a algun racó de casa. La mateixa versatilitat tenen les famoses càpsules de cafè, que poden simular campanetes, ser adaptades per acollir garlandes de llums o formar penjolls decoratius.

Com veus, les possibilitats són infinites. Només cal atrevir-se a deixar anar la imaginació.

<< tornar