Juny 2018 #53
Decoració

Decoració: manualitats fàcils per al Dia del Pare

decoración de interiores, día del padre
decoración de interiores, día del padre
decoración de interiores, día del padre

Busques un regal especial per al Dia del Pare? Alguna manualitat que puguis crear amb els nens? Sens dubte, aquesta data pot ser la millor ocasió perquè els petits felicitin el pare amb un regal fet per ells mateixos. Et proposem 10 idees de decoració DIY per inspirar nens i pares.

1. Missatges emmarcats
El Dia del Pare és el moment perfecte per recordar-li com l’estimeu. La millor declaració d’intencions és la que posa aquest amor per escrit i el convertir en obra d’art. Teniu dues opcions: imprimir el vostre missatge o plasmar-lo directament en un paper per tal d’emmarcar-lo després o bé pintar-ho, al vintage, en un llistó de fusta vell.

2. Tassa personalitzada
Un regal del que podrà gaudir cada matí, mentre assaboreix el cafè, el te o el suc de taronja. Decorar una tassa amb missatges o motius personalitzats no us serà complicat. En realitat, només necessitareu una tassa blanca i un retolador per a ceràmica. Quan l’hagueu acabat de decorar, haureu d’encendre el forn i introduir-hi la tassa per fixar el dibuix amb calor.

3. Espelma estampada
Pot ser que al pare li faci il·lusió rebre una vela decorada amb els dibuixos dels petits. És molt fàcil d’aconseguir. En primer lloc, haureu de plasmar el dibuix en paper de seda amb un retolador permanent. Després haureu d’aplicar el paper en una espelma llisa, embolicar-la amb paper de forn i, amb molta cura, passar-hi la planxa perquè el paper de seda s’enganxi a l’espelma.

4. Material d’escriptori
Si teniu una petita zona de treball a casa, hi ha molts objectes DIY que podeu regalar al pare  per decorar-la. Podeu adornar amb dibuixos un bloc de notes per donar-li un aire més divertit, personalitzar una catifeta de ratolí o unir diverses plaques de suro per formar un mural per enganxar coses importants. Una altra bona opció és fabricar un portallapis amb una llauna que podeu decorar amb paper estampat o amb pinces de roba pintades.

5. Caixa d’eines
Diverses llaunes folrades o pintades es poden convertir en un pràctic organitzador de materials. Una corda per unir-les entre si i un cartró o fusta fina que faci de nansa completaran el projecte. El pare podrà guardar en el seu nou organitzador pinzellis, eines o el que vulgui. Si ho preferiu, podeu aconseguir una autèntica caixa d’eines de fusta i decorar-la al vostre gust.

6. Penja-robes per a corbates
Per organitzar les corbates del pare, res millor que un penja-robes DIY. El podeu fabricar a partir d’un simple llistó de fusta, on enganxareu diversos tacs per penjar les corbates o diverses pinces de roba per subjectar-les. També podeu usar una antiga caixa de fusta, degudament compartimentada per col·locar les corbates enrotllades.

7. Racó de lectura
Són moltes les manualitats que podeu realitzar per decorar un racó de lectura. Els efectius palets us poden servir de base per fabricar un reposapeus o una tauleta. D’altra banda, podeu personalitzar un coixí, pintant un missatge sobre la tela o brodant-lo.

8. Subjectallibres
Sense deixar la lectura, al pare li serà útil tenir un parell de subjectallibres que mantinguin ordenats els seus volums favorits. Una solució senzilla i molt assequible consisteix a utilitzar dues plaques de metacrilat per aguantar-los: les plaques es mantindran alçades gràcies a quatre esquadres metàl·liques unides amb cola. A més de subjectar els llibres, aquesta senzilla manualitat pot donar un toc decoratiu minimalista a qualsevol prestatgeria.

9. Terrari
L’homenatjat és un amant de la naturalesa? Doncs aquest regal del Dia del Pare li permetrà tenir un trosset de jardí a dins de casa. Els elements per a aquest terrari DIY són molt fàcils d’aconseguir: una ampolleta de cristall, terra, algunes pedres, plantes al vostre gust i alguns petits objectes per acabar de decorar-lo.

10. Jardí zen
Aquest altre tipus de jardí farà les delícies dels pares amb ganes de relaxar-se. De nou, parlem d’una manualitat econòmica i senzilla de fer: n’hi haurà prou amb disposar d’un marc una mica profund, sorra i algunes pedres. Quant al rasclet, el podeu fabricar vosaltres mateixos amb fusta o, com a alternativa, substituir-ho per una forquilla.

T’han semblat útils aquestes propostes de manualitats per al Dia del Pare? No ho dubtis: a més d’ajudar-te a sorprendre’l amb un regal original i personalitzat, aquestes idees de decoració DIY aconseguiran que els nens i tu us ho passeu bé mentre les creeu.

<< tornar