Maig 2018 #52
Decoració

Decoració feta amb degradat per a la teva llar

Jugar amb diferents tonalitats de color pot semblar un recurs simple, però aconseguirà un efecte sorprenent en la decoració de casa teva. Aplicat a parets, mobles o complements, el degradat aporta personalitat a qualsevol estança. T’expliquem com treure partit a aquesta tècnica.

Elegant i sofisticat, però també fresc i modern. Gràcies a aquesta versatilitat, el degradat s’adapta a l’estil de casa teva i et permet crear un atractiu efecte decoratiu. La tècnica és senzilla: consisteix a combinar diferents tonalitats de color en una transició gradual de la més fosca a la més clara.

A partir d’aquesta base, les possibilitats són nombroses: utilitzar diversos tons d’un mateix color, combinar color amb blanc o jugar amb dos colors diferents; crear patrons en horitzontal, vertical o ziga-zaga; buscar una transició subtil o clarament marcada… A més a més, tens l’oportunitat d’aplicar aquesta tècnica tant en parets com en mobiliari, tèxtils o objectes decoratius, i pots crear projectes DIY originals i, sobretot, molt personals.

Degradat a les parets

La manera més cridanera d’aplicar la tècnica de degradat de colors és, possiblement, decorar les parets de la teva llar. Si estàs considerant aquesta opció, hauràs de tenir en compte diversos aspectes. El primer: quins colors escollir.

El més aconsellable és optar pels tons pastís, ja que així no condicionaràs la decoració de la resta de l’estança; a més a més, els colors clars transmetran sensació de calma i amplitud, cosa que et serà útil si es tracta d’un espai petit o poc il·luminat. Si vols combinar dos colors diferents, assegura’t que hi hagi equilibri entre ambdós.

D’altra banda, hauràs de triar com prefereixes aplicar el degradat a les parets. La manera més senzilla és crear franges de color ben delimitades: cadascuna  mostrarà un to més clar que l’anterior, però la transició entre les unes i les altres no serà subtil. En aquest cas, necessitaràs una simple cinta de carrosser per separar les franges de color.

La tècnica es complica si prefereixes una transició menys evident, de manera que la separació entre franges quedi dissimulada. Hauràs de començar el procés donant imprimació a la paret perquè la pintura trigui més a assecar-se. Immediatament després hauràs d’aplicar els diferents tons de pintura i acabar passant una esponja sobre la divisió entre els uns i els altres fins a difuminar-los.

Potser decideixes pintar en degradat només una de les parets de l’estança. En aquest cas, busca l’harmonia amb la resta de les parets pintant-les amb un dels tons que utilitzis per al degradat. Procura crear harmonia també amb la resta de la sala, introduint tèxtils i objectes decoratius en els mateixos colors que apliquis a la paret.

Altres possibilitats del degradat

A part de decorar les parets, el degradat pot donar un toc original a altres elements de la casa. De fet, al mercat trobaràs una àmplia varietat d’objectes que juguen amb aquesta tècnica: rajoles, cobrellits, cortines, catifes, llums, cistelles, gerros… Però, seguint amb la tendència DIY, et volem suggerir algunes idees que pots aplicar personalment a casa teva.

El degradat de colors et serà útil per dotar de nova vida aquells mobles vells o avorrits que no encaixen en l’estil de la teva llar. Una calaixera decorada en degradat, per exemple, alegrarà una habitació infantil; per a això, n’hi haurà prou amb pintar cada calaix en un to diferent, de més a menys intensitat.

També pots convertir una escala en el centre d’atenció gràcies al degradat. De manera similar a la que hem suggerit per decorar la calaixera, pots crear una transició de color pintant en tons graduals els graons o els barrots de la barana.

I, evidentment, els teixits et permeten jugar fàcilment amb el degradat de colors. Pots aconseguir-ho combinant diverses peces (coixins, cortines, etc.) en tons diferents d’un mateix color, col·locades una al costat de l’altra. O pots crear un efecte degradat en una única peça recorrent a una tècnica de tenyit bastant habitual, el Dip Dye, que consisteix a submergir una de les vores del teixit en un recipient amb tint.

En definitiva, el degradat de colors posa al teu abast una varietat de possibilitats per donar personalitat a la decoració de la teva llar.

<< tornar