Maig 2018 #52
Decoració

Decoració amb cactus, les plantes del desert

Els cactus quasi no necessiten manteniment i són perfectes per a l’interior de les cases. Et direm per què i com treure’n partit per decorar la teva llar.

Pot ser que t’agradin les plantes però que no tinguis temps per cuidar-les i que la jardineria no se’t doni bé. No et preocupis. Els cactus són plantes resistents que, amb pocs mims, donen frescor a la llar i es converteixen en un bon element per decorar la casa d’una altra manera. Els cactus només demanen estar en una zona assolellada i ventilada i una mica d’aigua de tant en tant. A l’estiu, n’hi haurà prou a regar-los un parell de vegades cada setmana. A l’hivern, n’hi ha prou si es fa cada deu dies. A canvi d’aquestes mínimes atencions, aquestes plantes faran que el teu saló o el teu jardí tinguin alguna cosa especial, independentment de quin sigui el teu estil de decoració preferit.

Hi ha moltes varietats de cactus, amb textures, formes i grandàries diferents. Es tracta d’una espècie vegetal que us ajudarà a l’hora de fer composicions florals o decoratives, i que mai semblaran pansides ni seques. Res a veure amb les velles llegendes que asseguraven que els cactus donaven mala sort o que si els tenies a casa l’amor mai entraria per la teva porta. Actualment, aquestes plantes divertides i espinoses, que emmagatzemen aigua en les seves arrels, fulles i tiges, són tota una tendència decorativa. A continuació us proposem algunes alternatives perquè creeu els vostres propis espais verds amb aquesta planta tan peculiar.

  • El racó verd. Els cactus poden ajudar a fer que aquell racó de casa anodí i sense personalitat tingui una llum especial. Agrupa al terra o sobre un moble auxiliar diversos cactus mitjans i grans. Ja veuràs que són unes plantes d’interior perfectes, que s’adapten a qualsevol test i que donen calidesa al lloc en què les situïs.
  • Centre de taula. Els cactus són molt versàtils. Si els poses en un test de fang, t’aportaran un aire rústic i informal ideal perquè decoris la teva terrassa o balcó. Si utilitzes un test gran i uneixes diverses espècies de diferents colors i formes, el resultat pot arribar a ser un espectacular jardí de cactus per decorar un centre de taula, per exemple.
  • Alegra les teves prestatgeries. Hi ha algunes espècies de cactus que són particularment petites. Aquestes són les ideals per adornar les puntes dels prestatges i aconseguir que els teus llibres no estiguin tan sols.
  • La importància del test. Bona part de l’efecte decoratiu dels cactus depèn del test on els col·loquis. El més tradicional és que els tests siguin de tons sorra i terra. Amb tot, els tests blancs són ideals per revifar el color verd d’aquestes plantes i, si t’agrada l’atreviment decoratiu, col·loca’ls en tests de formes extravagants i colors extrems. Aconseguiràs uns resultats encara més espectaculars si substitueixes els tests per altres recipients més alternatius com ara l’interior d’una vella regadora metàl·lica o antigues llaunes de conserves. Les unes i les altres estan fabricades de manera que no es rovellin amb el contacte de l’aigua. També pots col·locar-los a l’interior de flascons de vidre. Això sí, no t’oblidis d’obrir o foradar la tapa perquè el cactus es conservi en condicions.
  • Combina’ls amb altres elements. Una altra manera d’aconseguir que els cactus transformin l’aspecte de la teva llar és combinar-los amb altres elements decoratius. Una opció molt recurrent és afegir-los objectes com ara pals secs, sorres de colors o pedres decorades, especialment si l’espai que vols decorar és ampli i obert, com una terrassa o un jardí.Ja ho veus, un cactus pot donar molt joc per molt poc manteniment.

Ja ho veus, un cactus pot donar molt joc per molt poc manteniment.

<< tornar