Maig 2018 #52
Decoració

Decoració a l’estil mediterrani a la teva casa de la platja

Busques una decoració especial per a la teva segona residència? Si està situada a la costa, trobaràs una opció excel·lent en l’estil mediterrani: aportarà a l’habitatge un ambient fresc, lluminós i acollidor, amb el qual la teva casa de la platja aconseguirà mantenir l’esperit de vacances durant tot l’any.

Com ho diu el nom, la decoració d’estil mediterrani s’inspira en les costes mediterrànies de països com ara Espanya, Itàlia, Grècia, el Marroc, Tunísia o Turquia. Cadascuna d’aquestes zones té les seves pròpies característiques, però totes comparteixen un ambient lluminós, fresc i colorit que transmet vitalitat i serenitat al mateix temps. És, sens dubte, l’ambient perfecte per gaudir del temps lliure. Per això, l’estil mediterrani és una opció molt atractiva per decorar els interiors d’una segona residència. Si vols que el teu apartament a la platja es converteixi en un perfecte representant de l’estil mediterrani, hauràs de tenir en compte aquests 10 aspectes clau en la seva decoració:

 1. Lluminositat
  És una de les principals característiques d’aquest estil decoratiu. Ho pots veure a l’exterior de molts habitatges típics de pobles pesquers, perfectament emblanquinats, i també a l’interior. La clau es troba a treure partit a la llum natural, per la qual cosa són habituals les parets blanques i les cortines lleugeres que deixen passar la claror per les finestres.
 2. Senzillesa
  Predominen els espais oberts, que promouen la convivència i contribueixen a crear aquesta lluminositat pròpia de l’estil mediterrani. La sensació d’amplitud s’aconsegueix gràcies a la senzillesa: decora casa teva amb pocs mobles i complements però ben escollits. Tria mobles preferiblement baixos, de línies senzilles i colors clars; les prestatgeries obertes poden ser una bona opció per aconseguir aquesta neteja visual.
 3. Colors de la naturalesa
  El blanc, protagonista d’aquest estil decoratiu, aporta llum i frescor a l’habitatge. El pots combinar a la teva segona residència amb colors intensos i alegres propis de la naturalesa mediterrània: blaus, verds, marrons, vermellosos, ocres…
 4. Materials rústics
  La naturalesa també està present en l’estil mediterrani a través de la fusta, especialment en el mobiliari, i de la pedra. Tots dos materials creen interessants contrastos amb el ferro forjat, que trobem en mobles o complements: el pots introduir al teu habitatge amb un capçal de llit, el marc d’un mirall o en un llum. També són típics els taulells i mosaics, que poden estar, per exemple, creant sanefes a la paret o decorant la superfície d’una taula.
 5. Bigues a la vista
  Tenen protagonisme en diferents habitacions de la casa, des del saló fins a la cuina. Pots conservar el color de fusta natural o pintar-les de blanc.
 6. Terres de terracota
  Solen ser habituals en aquest material, encara que també pots trobar terres de fusta, tauler o marbre. Per cobrir-los, catifes, tapissos o estores que donin un toc de color. Algunes catifes deixen veure les influències marroquines, turques o de Tuníssia en la decoració.
 7. Fibres naturals
  Teixits com ara el lli o el cotó s’encarreguen de transmetre calidesa i lleugeresa a la teva llar. Altres fibres naturals molt presents a la decoració mediterrània són el vímet i la corda, utilitzats en el mobiliari o en complements.
 8. Complements
  L’estil mediterrani juga amb els utensilis de treball tradicionals propis del camp i de la pesca com a elements decoratius. També pots utilitzar objectes de fang o ceràmica, com són càntirs o àmfores. Altres opcions que encaixarien a la teva llar de la platja són els arcs de fusta antics, els complements de vidre bufat, els barrets de palla o els centres de taula farcits de fruita.
 9. Plantes naturals
  En un estil tan lligat a la naturalesa no podia faltar la vegetació, especialment les flors fresques i les plantes aromàtiques, distribuïdes en diverses estances de la casa. Encara que també podries recórrer a branques o troncs com a complements decoratius.
 10. Patis i terrasses
  Si aquesta casa d’estiu disposa d’un espai exterior, assegura’t de jugar amb els colors propis de l’estil mediterrani. Per decorar-la, mobles de fusta o ferro forjat, teixits de fibres naturals, objectes de terracota o vidre, fanalets o altres complements d’inspiració marroquina… i, sobretot, plantes com ara geranis, gessamins, buguenvíl·lees, heures o aromàtiques. Si pots, inclou-hi una petita font.

Com pots veure, dotar la teva casa de la platja amb decoració mediterrània és bastant fàcil. Si t’animes a fer-ho, convertiràs aquesta segona residència en el lloc ideal per desconnectar i compartir moments d’oci.

<< tornar