Juny 2018 #53
Decoració

Decoració a l’estil Boho Chic

Els estampats variats, la mescla de cultures i colors, són algunes de les característiques principals de l’estil Boho Chic, també conegut com a bohemi. Un ambient informal, que combina diversos elements decoratius per crear espais originals i alternatius.

Com passa amb el Mix & Match, aquest estil desafia l’establert i trenca amb les regles, de manera que admet elements de diferents estètiques en un mateix ambient.

A continuació, et volem mostrar algunes de les característiques principals per aconseguir plasmar-ho al teu habitatge.

El color és bàsic. Els tons terra, com ara marró, beix, negre, oliva o caqui, acompanyats de vermells, taronges i grocs, vesteixen parets, mobiliari, teles i objectes decoratius. Però també tenen cabuda altres tonalitats, com ara el color mostassa, el violeta o el vermell oxidat.

La clau es troba a saber contrastar les tonalitats entre elles i intentar buscar l’equilibri perfecte.

Pinzellades d’or i plata. Els metalls combinen molt bé amb els colors forts i vius. Tèxtils, canelobres, llums i parament en or i plata aporten un aire exòtic i ple de glamur.

Materials naturals. Les peces fetes de fustes de tot tipus, com ara el rotang, el vímet o el bambú fan joc amb els detalls bohemis de qualsevol estada. A més a més, i en forma de complements, aposta per materials com ara el vidre o els metalls antics per donar-hi el toc definitiu.

Mobiliari. Les taules vintage, els sofàs de gran grandària i les hamaques són alguns dels recursos més emprats. Els pufs de colors cridaners exemplifiquen el caràcter alegre i desenfadat.

Tèxtils. Es tracta d’un element molt present en aquesta tendència. Aposta per teles, fundes, cortines, coixins o plaids, que incloguin brodats o altres ornaments influïts per altres cultures, com són l’asiàtica, la hindú i fins i tot l’oriental, entre altres. Així aconseguiràs reflectir a la perfecció la tendència bohèmia.

Il·luminació suau i càlida. Cal recrear ambients còmodes. Per aconseguir-ho, podem emprar llums de sostre, penjolls, de sobretaula i fanals antics, acompanyats d’espelmes i canelobres decoratius.

Plantes. Finalment, és imprescindible que hi hagi plantes naturals. Produeixen un efecte visual molt fresc i aporten calidesa i vivor a la llar.

<< tornar