Juny 2018 #53
Decoració

10 consells per decorar la teva llar amb fotografies

Recuperar les teves millors imatges per a la decoració donarà un aire nou i innovador a la teva llar. Et donem deu senzills consells per renovar la teva llar gràcies a les fotografies.

La febre d’Instagram s’ha imposat amb força, influint, fins i tot, en la manera que tenim de decorar casa nostra. Si bé les fotografies en paper sembla que han passat a millor vida, ja que els records visuals es conserven avui en format digital, la veritat és que la decoració amb fotos s’ha destapat com una manera innovadora de reciclar aquests antics records impresos premón 2.0.

Possiblement en el teu ordinador o en alguna caixa de casa tens molt ben guardades fotografies que no has revisat en molts anys. Un material de primera qualitat amb el qual pots donar una nova imatge al teu saló o a qualsevol altra habitació decorant-la amb fotos d’una manera molt singular. Si t’animes a treure la pols de la teva col·lecció de fotos , aquí tens alguns consells per treure-li el màxim partit:

  1. Aire vintage. Dóna una imatge vintage i alhora moderna i original penjant les teves fotografies en un filferro amb l’ajuda d’unes pinces de fusta. Si les imprimeixes com si fossin antigues fotos polaroids aconseguiràs que un resultat molt original. Tria una bona col·lecció de marcs de diferents formes, materials, mides i colors i col·loca en algun un detall: una carta, una postal o una flor seca. Ja tens la teva col·lecció fotogràfica més vintage!
  2. Crea formes amb missatge. Tria diverses fotografies i enganxa-les a la paret, adaptant-les a la manera que vulguis. Si reuneixes les fotos amb la teva parella formant un cor, per exemple, serà una bona sorpresa per Sant Valentí.
  3. Instantànies en mida XXL. Tria les teves millors imatges i imprimeix- les en gran format. Busca un marc que t’agradi i emmarca-les. Si penges una sèrie de fotos amb la mateixa temàtica, és millor que utilitzis el mateix tipus de marc i material per a emmarcar totes les instantànies.
  4. Imatges en fileres per a espais molt especials. Hi ha espais concrets que agraeixen determinades decoracions: per exemple, si vols decorar la paret del sofà, la millor solució és col·locar-hi una filera de fotografies. Tria un marc ample i utilitza paspartús gruixuts. Aquesta opció també és vàlida per decorar el passadís: penja els quadres en una sola paret i deixa l’altra lliure, sense cap element decoratiu.
  5. Rescata el teu àlbum familiar. Busca entre les teves fotos familiars les que representen millor la teva història. Pot ser una instantània teva, de jove jugant al parc; el casament dels teus pares, o la foto del teu avi a la mili. Cerca marcs antics, per accentuar el toc vintage. Una altra bona opció és col·locar-les dins d’ampolles, amb la qual cosa crearàs un detall curiós de decoració en qualsevol habitació. Si vols cuidar fins al més mínim detall, busca en alguns encants antigues ampolles de gasosa o vells flascons de perfum i usa-les com a suport.
  6. Adéu al minimalisme. La saturació també pot ser bella, i, en aquest cas, una paret plena de fotografies, ordenades o en estudiat desordre, té un gran encant. Si optes per aquesta opció, tingues en compte que l’habitació no ha d’estar plena de mobles i que el mobiliari ha de tenir una estètica moderna. Una alternativa que s’ha estès darrerament és combinar, en la mateixa paret, quadres i fotografies: més arriscada, però visualment esplèndida.
  7. Renovació constant. Si vols evitar utilitzar el trepant i les claus de ganxo i penses renovar les fotografies sovint, una bona opció pot ser posar diversos quadres en algun moble auxiliar baix. Fes que imprimeixin les fotografies sobre aquest suport i fixa-les a un bastidor. No tan sols seguiràs una tendència molt actual , sinó que és una manera molt xic de reciclar els teus records.
  8. La teva vida en un collage. Vols resumir la teva vida en un sol quadre? Tria les fotografies que descriuen millor la teva vida i munta-les en un sol quadre. Quan ho tinguis fet, posa-hi plàstic adhesiu. Ja tens creat un collage perfecte per decorar qualsevol habitació.
  9. Fotos en cartró ploma. Aquest suport versàtil, lleuger i econòmic és el preferit per molts professionals de la fotografia per reproduir els seus treballs, a més de respectar la qualitat de les instantànies. És perfecte per fer-lo servir en habitacions infantils, ja que aporta frescor i es pot renovar sovint sense que això afecti la nostra butxaca.
  10. Aposta pel decoupage. El decoupage és una tècnica decorativa molt apreciada que consisteix a usar paper imprès (bé poden ser fulls de diaris, pàgines d’un còmic o instantànies) per renovar el mobiliari. Per aplicar-la, imprimeix algunes fotografies en un paper normal de poc gramatge. Retalla-les i enganxa-les sobre l’objecte que vulguis decorar i cobreix-lo amb diverses capes de laca o vernís. Amb això, aconseguiràs una aparença de profunditat i que les fotografies sembli que estan impreses directament sobre el moble modificat.

Amb aquests senzills consells, aconseguiràs no tan sols donar un aire renovat a l’habitació que vulguis, sinó tenir els teus millors moments a la vista gràcies a la decoració amb fotos. T’animes a provar-ho?

<< tornar