Juny 2018 #53
Decoració

Decora el teu jardí per a l’estiu

decora tu jardín para el verano
decora tu jardín para el verano

L’estiu s’apropa. Fa bon temps, les temperatures comencen a ser altes i els dies són cada vegada una mica més llargs i conviden a gaudir d’aquest petit privilegi que és tenir un jardí. El teu petit oasi de tranquil·litat mereix un tracte especial perquè en gaudeixis mentre sopes, et banyes a la piscina o, simplement, deixes passar les hores prenent el sol. Per això, des del magazín Moment et volem donar alguns consells perquè decoris el teu jardí en vista a l’estiu.

  1. Mobles. És recomanable utilitzar peces que siguin suficientment resistents a l’aigua, al sol i al vent i que necessitin un manteniment mínim. Si vols estar a l’última aposta per les taules, cadires, butaques, tamborets i butaques de rotang, un teixit vegetal resistent similar al vímet.
  2. Colors. Els blancs os, cru, marró, fusta i negre són tons neutres i naturals ideals per als tèxtils del jardí. Això sí, combina’ls amb colors vius i alegres en alguns coixins, pufs o tapisseries on tampoc no poden faltar flors, ratlles o quadres.
  3. Parament. No sacrifiquis la teva millor vaixella en els menjars i sopars exteriors. Hi ha materials més resistents, com la melamina o el plàstic, que et permetran donar una mica més d’alegria i color al jardí.
  4. Ombra. Tenir algun espai amb ombra és imprescindible. Hi pots instal·lar des d’una ombrel·la a una pèrgola, amb la qual aconseguiràs més protecció contra el vent i els rigors de l’estiu, especialment a les hores punta del dia. Una bona distribució dels arbres també ajuda a fer que el jardí sigui un oasi perfecte per gaudir de l’estiu.
  5. Il·luminació. L’últim és instal·lar mobles que incorporin la il·luminació. D’aquesta manera s’aconsegueix llum indirecta que fa molt més agradables les nits d’estiu. També pots optar per col·locar focus que il·luminin parets i arbres i creïn un ambient íntim. Per a celebracions concretes pots instal·lar algunes torxes i fanalets que ajuden a crear ambients especials.
  6. Vegetació. Si cuides bé les plantes i les flors aconseguiràs que el jardí transmeti pau i serenitat. No et compliquis la vida i aposta per una vegetació típicament mediterrània en la qual no faltin arbustos, herbes aromàtiques, buguenvíl·lees, alguna zona d’aigua i, per què no, una olivera o palmera.
  7. Privadesa. Recobreix la tanca de maó o ciment que tanqui els exteriors del jardí amb arbustos o altres elements naturals. A més de donar al jardí una sensació més gran de seguretat i intimitat, aconseguiràs que el teu jardí tingui un ambient molt més natural.
  8. Barbacoa. L’element clau de tot bon jardí i el centre de reunió de les teves vetllades amb amics i familiars. L’oferta és enorme. Hi ha graelles de gas, de llenya o elèctriques. L’ideal és adossar-la a algun dels murs exteriors per no trencar l’harmonia del jardí i recobrir-la amb alguna estructura de formigó o pedra natural.
  9. Emmagatzematge. Si les dimensions del teu jardí ho permeten, instal·la alguna petita caseta per desar-hi tots els elements decoratius del jardí quan acabi l’estiu i emmagatzemar-hi també les eines de manteniment del jardí i de la piscina, si n’hi ha. Això sí, mira que aquesta petita construcció s’integri en el paisatge del teu jardí.
  10. Ambient chill out. La guinda final al teu jardí la pots donar instal·lant una zona chill out en algun espai prou protegit. Mobles blancs de fusta d’estètica zen i una bona col·lecció d’espelmes t’ajudaran a aconseguir que les teves vetllades nocturnes siguin inoblidables.

Si tens la sort de tenir jardí, , comença doncs a decorar-lo per a l’estiu. Si ets dels que et conformes amb una bona terrassa o una balconada, també pots les pots preparar per a l’estiu. Posa’t a la feina… i gaudeix de l’estiu!

<< tornar