Juny 2018 #53
Reportatge

Curiosos edificis reconvertits en habitatges

Les coses no sempre són el que semblen, fins i tot en arquitectura. Edificis construïts per a un ús concret poden acabar, gràcies a les mans adequades, convertits en alguna cosa totalment diferent. És la creativitat sense límits dels arquitectes la que marca la pauta. I en aquestes quatre propostes comprovaràs que el resultat pot ser excel·lent.

De magatzem a àtic de luxe
A l’Est londinenc, el més alt d’un magatzem comercial del segle XIX ha acabat transformat en dos fantàstics pisos de luxe. Els seus responsables han reflectit en el projecte l’esperit modern i creatiu del barri en el qual se situa i han conservat elements característics d’aquest edifici històric, com ara les estructures en ferro colat.

De vaixell a casa d’hostes
Trobaràs el Modern Houseboat a Berlín, sobre les aigües del riu Spree. El propietari va tenir la idea de convertir una embarcació en un curiós allotjament en què els hostes poden gaudir de la calma de l’entorn, d’unes vistes envejables i d’una experiència diferent. L’espai, ampli i completament equipat, compta fins i tot amb xemeneia.

De graner a apartament
Dos arquitectes van transformar aquest vell graner, situat a l’illa frisona de Föhr, en un acollidor habitatge amb un marcat caràcter personal. La caseta transmet a la perfecció l’esperit mariner de la zona i la tradició de la illa i juga amb els seus tons característics (turquesa i blanc) i amb els seus materials més típics (taulells).

De casa de pescadors a habitatge
I a la nostra Costa Brava, concretament a l’Escala, podem trobar aquest fantàstic projecte: una humil casa de pescadors ha donat pas a un espectacular habitatge de diversos pisos. L’edificació conserva l’esperit tradicional original i ho combina amb elements moderns de manera molt respectuosa. Tots dos estils conviuen en perfecta harmonia.

Informació i fotos: diarioDESIGN

http://diariodesign.com/

<< tornar