Juny 2018 #53
Decoració

Conviure amb mascotes en un habitatge petit

mascotas_piso_pequeño_01
mascotas_piso_pequeño_02
mascotas_piso_pequeño_03

Un animal de companyia juga un paper tan destacat en la nostra vida que arriba a convertir-se en un membre més de la família. I, com a tal, ha de disposar del seu propi espai a casa. Fins i tot si es tracta d’un pis petit. Per aconseguir-ho, n’hi ha prou d’establir una sèrie de normes i tenir en compte algunes propostes de decoració d’interiors.

Tria l’animal de companyia adequat

Siguem realistes: si el teu pis és petit, les seves dimensions et poden limitar a l’hora de determinar quin animal conviurà amb tu. Potser no tindràs tants problemes si optes per ocells, hàmsters, peixos o fins i tot gats, però ho hauràs de meditar bé si la mascota que busques és un gos. Hi ha tres factors que has de tenir en compte a l’hora de triar un animal de companyia: grandària, caràcter i nivell d’independència. Les mascotes petites encaixaran millor en un minipís, encara que això no significa que hagis d’oblidar-te necessàriament de les grans: si tenen un temperament afable, també s’hi podran adaptar fàcilment, sobretot si han de conviure amb nens. Centrem-nos en els gossos: els més indicats pertanyen a races petites i tranquil·les com el bichon maltès, el shih-tzu, el caniche o el cocker spaniel, encara que podries triar igualment races grans i assossegades com el Labrador o el golden retriever. A més, hauràs de tenir en compte el temps que preveus dedicar a la teva mascota. Per descomptat, tots els animals requereixen atenció i afecte, però alguns són més independents que d’altres o no els calen tantes atencions. Si busques una mascota d’aquestes característiques, potser t’interessarà un gat, un peix o una tortuga.

Educa la teva mascota

Conviure amb animals en un pis petit requereix complir certes regles tant per part dels humans com de les mascotes. Si aculls un animal de companyia al teu minipís, li hauràs de deixar clar quins són els seus dominis i quins espais li estan vetats. Si no vols que entri a l’habitació o s’enfili al sofà, prohibeix-li-ho des del principi; en cas contrari, et serà difícil corregir la seva actitud. Com a contrapartida, la teva mascota ha de tenir el seu espai personal. Facilita-li un llit on pugui descansar i, en el cas dels gats, un calaix de sorra. Procura donar de menjar a la teva mascota sempre al mateix lloc, preferiblement la cuina o el bany, per evitar que embruti la resta de l’habitatge. D’altra banda, l’has d’educar perquè aprengui on i quan ha de fer les seves necessitats. I, si tens un gos, ensenya-li que no ha de bordar o jugar dins de casa. Els teus veïns ho agrairan.

Assumeix les teves responsabilitats

Les regles que hauràs de complir en la convivència amb un animal en un pis petit es resumeixen en un sol punt: sigues responsable. Ofereix atenció diària a la teva mascota i procura que no passi gaire temps sola. En el cas d’un gos, assegura’t de treure’l a passejar tant temps com li calgui. No es tracta simplement de portar-lo a fer les seves necessitats: com que viu en un espai de dimensions reduïdes, li convindrà sortir a l’exterior diverses vegades al dia per fer exercici, jugar i esplaiar-se. Així contribuiràs al seu benestar físic i anímic.

Mantingues una bona higiene

La higiene de la llar es converteix en un tema essencial quan tens animals de companyia. Conviure amb un gos o un gat, i especialment si pertanyen a races de pèl llarg, suposarà haver de raspallar-los amb freqüència. Si procures fer-ho a la terrassa, evitaràs que deixin anar pèl en excés dins de l’habitatge. Recorda també aspirar les catifes sovint i netejar els filtres de la calefacció i de l’aire condicionat. Si, a més, necessites evitar les al·lèrgies, no deixis que la teva mascota entri a l’habitació i renta-la freqüentment.

Busca mobles per a mascotes

Ja saps que convertir el mobiliari en el teu aliat és una gran opció si vius en un minipís. I ho és encara amb més motiu quan convius amb mascotes. La decoració d’interiors et brinda propostes originals en què un armari o una butaca poden exercir, alhora, de refugi per a gats, gossos o fins i tot tortugues. Si no trobes el moble multifuncional que necessites, sempre pots recórrer al DIY per crear una solució a la teva mida… i a la de la teva mascota.

És clar que conviure amb mascotes en un pis petit resultarà més complicat que fer-ho en una casa amb jardí. Però res és impossible. Seguint les normes adequades, aconseguiràs que la vida de la teva mascota (i, per descomptat, la teva) es torni fàcil i agradable fins i tot en un minipís.

<< tornar