Juny 2018 #53
Decoració

Converteix la teva llar en un paradís tropical

Els colors vibrants, els motius exòtics que recorden el tròpic, els mobles de fustes naturals i les plantes grans són els trets dominants de l’estil tropical. La seva frescor i estètica desenfadada fan d’aquest corrent un dels més populars en les llars, sobretot a l’estiu, a causa de la vitalitat que aporta a qualsevol habitació de la casa.

En línies generals, l’estil tropical prioritza els colors per sobre de les formes i els materials. El duo cromàtic verd i blau, especialment en les seves versions més clares, és el gran protagonista d’aquesta estètica aplicada a espais interiors i exteriors. El blau ens recorda l’oceà profund de les platges paradisíaques i el verd, els paratges boscosos, típics de les selves tropicals. Aquesta gamma de colors freds convida a relaxar-se i facilita una infinitat de combinacions en qualsevol estança de la casa. Tanmateix, com en qualsevol decoració temàtica, l’estètica tropical també té en compte altres aspectes que ara comentem.

Estilo_Tropical_Primera imagen

Tons intensos. Si bé el blau i el verd són colors habituals en qualsevol ambient tropical, aquests es combinen amb una paleta cromàtica viva, preferiblement càlida, a parets, separadors d’ambients i paravents, cortines i altres tèxtils, i petits objectes decoratius. Per exemple, grocs, taronges, marrons i terra, morats i vermells. Amb el propòsit d’evitar ambients sobrecarregats, aquests es suavitzen amb la incorporació de blancs, grisos i les seves variacions. De vegades, s’hi afegeixen complements i petits detalls de decoració daurats o metal·litzats, que aporten un aire més sofisticat al conjunt.

Estilo_Tropical_Colores intensos

Estampats, bàsics en l’estètica tropical. Es pot triar entre infinitat de quadres, murals, vinils adhesius i papers pintats amb motius tropicals per revestir les parets de qualsevol habitació. Des de paisatges espectaculars -illes, platges, boscos i altres paratges selvàtics- a motius que apel·len elements naturals com ara fulles de palmell, bambú, monstera deliciosa -planta tropical coneguda també com la costella d’Adan- i altres espècies. També pinyes i fruites autòctones, al costat de flamencs, lloros i tucans. Una altra opció molt més personal és comptar amb un il·lustrador professional que dibuixi imatges tropicals directament sobre les parets blanques de les habitacions.

Estilo_Tropical_Estampados

Quant a les teles, també poden aportar aquest aire tropical que alegra qualsevol racó de la casa. Cortines, coixins, plaids, edredons, llençols i fins i tot catifes de grans dimensions s’omplen de dibuixos vegetals, fruiters i fins i tot florals de molts colors.

Els estampats tropicals tampoc poden faltar a la taula del menjador o la sala d’estar. Estovalles, bols, tasses, gots, plats i safates decorades amb fruites del tròpic -pinyes, síndries, melons, alvocat, papaia i coco, etc.- són tendència i accentuen el vincle amb la naturalesa.

Estilo_tropical_Estampados Telas

Materials naturals. La fusta és un dels elements per antonomàsia característics de la decoració tropical. Cadires, taules, butaques i sofàs de fusta, vímet, ratà, bambú i espart es presenten en les seves tonalitats originals o tenyides de colors cridaners. A joc, s’hi poden agregar cistells i cabassos de vímet i catifes de ràfia i fibres vegetals com ara sisal, coco, jute, bambú i cotó. Bàsicament, tots aquells materials naturals que encaixen amb una sensibilitat ecològica.

Estilo_ Tropical_ Materiales

DIY. El Do it Yourself (fes-ho tu mateix) ens permetrà reciclar i donar una vida nova a nombrosos materials i objectes creats, al principi, amb altres finalitats. Un coco buidat, per exemple, es pot convertir en un test molt original. La pinya, també buidada, es transforma en el recipient que conté un preciós arranjament floral. Les fulles de la monstera deciliosa, ens serviran per folrar, per fora, un llum de sostre senzill. Finalment, la tècnica de l’origami, o art japonès plegant paper, ens proporciona gerros en forma de pinya. A l’interior, s’hi introdueix el test amb la planta tropical. Les prestatgeries o taules auxiliars fetes amb palès es pinten amb motius fruiters, florals o vegetals, en sintonia amb l’estètica tropical.

Estilo_Tropical_DIY

Exuberància vegetal. Les plantes de fulla gran i dimensions considerables, sense floració, són molt importants en qualsevol estança tropical. Es trien principalment espècies exòtiques com ara la palmera o minipalmera d’interior, la cinta i el margalló. La idea és compaginar diferents mides, formes i espècies en testos penjants de macramé, testos de ceràmica o cistelles de fibres naturals. Els cactus, molt de moda avui dia en interiorisme, també donen joc a l’hora de convertir qualsevol lloc de la casa en una jungla domèstica.

Estilo_Tropical_ Plantas

Notícies relacionades

Decoració a l’estil Boho Chic 

Com introduir la naturalesa a la teva llar 

Treu el teu costat més viatger amb la decoració travel 

 

<< tornar