Juny 2018 #53
Decoració

Converteix el teu bany en un spa

moment_solvia_SPA1

Després d’un Nadal ple d’excessos, és el moment de complir els propòsits del nou any i començar la nostra renovació física. A més de fer una mica d’exercici i deixar mals hàbits com ara el tabac, dedicar-nos uns minuts al dia per relaxar-nos també es reflectirà en el nostre aspecte.

Ara és el moment de donar un nou aire al teu bany i convertir-ho en un petit spa. Encara que costi de creure, transformar el teu bany en un spa no és ni tan costós ni tan complicat com sembla. Només cal seguir uns senzills consells que t’ajudaran a construir el teu petit recés de pau a casa teva. El refugi perfecte per a un bany relaxant tot just abans d’anar a dormir.

  1. Un bany càlid i acollidor. Combina els colors per aconseguir que el teu bany sigui un lloc més càlid i acollidor. Els típics i asèptics blancs i blaus dels banys combinen a la perfecció amb els colors neutres i els més càlids: negre, groc clar, els diversos tons de gris, beix, i els marrons i verds en general.
  2. Estimula l’olfacte. L’aromateràpia serà la teva millor aliada a l’hora de crear el teu spa casolà. En el teu nou bany no poden faltar ni les sals de bany amb aroma a espígol o camamilla, ni els gels aromatitzats exfoliants, ni els olis essencials, com és el d’ametlles.
  3. Llum tènue i música suau: un tàndem de luxe. Primer manament per a un bon spa: el silenci. Oblida el telèfon per uns minuts i deixa’t acompanyar per una llum tènue. Apaga o baixa la llum habitual i substitueix-la per veles aromàtiques de diferents colors, alguna barra d’encens i una bona música de fons. Si ets amant de la música clàssica, doncs música clàssica: els romàntics Schubert, Liszt, Mendelssohn, Chopin o Berlioz són una aposta segura. La música chill out també és una bona alternativa. Fins i tot hi ha portals d’Internet en què pots trobar i reproduir un ampli catàleg de música tranquil·la i relaxant.
  4. Mima’t i renova les tovalloles. Renova les teves tovalloles. Compra tovalloles i barnussos de teles suaus i agradables, de cotó. Un bon truc per augmentar el confort dels nous tèxtils és escalfar-los lleugerament amb els radiadors abans de posar-te’ls.
  5. Posa un hidromassatge. Si equipes el teu bany amb una columna d’hidromassatge podràs jugar amb les intensitats de l’aigua per aconseguir noves sensacions i una dutxa molt més plaent. Si el teu pressupost és més escàs, canvia la carxofa de la dutxa. N’hi ha que regulen i juguen amb la pressió de l’aigua com fos una columna.
  6. Vint minuts només per a tu. Fes del teu bany tranquil i reparador tota una rutina. Reserva vint minuts diaris a relaxar-te en un spa casolà. Converteix aquest moment en el teu moment imprescindible per acabar el dia.
  7. 36 graus, la temperatura ideal per relaxar-te al teu spa privat. Quan omplis la banyera d’aigua, no et passis de temperatura. L’ideal és que l’aigua estigui a uns 36 graus centígrads. Si està més freda, el bany no serà del tot confortable, i si està molt més calent, no et relaxaràs i, a més a més, es deshidratarà la teva pell per l’excés d’escalfor.
  8. Tractament spa també per al teu rostre. Mentre s’omple la banyera, aprofita-ho per netejar-te la cara amb un netejador i aplicar-hi una màscara relaxant i hidratant. Banya’t mentre actua la màscara; la relaxació del bany farà que el tractament faci més efecte i el teu rostre veurà més net i lluminós.
  9. Gaudeix d’un temps de repòs en el teu spa privat. Afegeix a l’aigua una bona quantitat de sals de banys efervescents i fes massatge a tot el cos amb un raspall corporal. T’ajudarà a estimular la circulació i a desestressar-te. També és recomanable aplicar-te un scrub corporal per exfoliar el cos i eliminar impureses i cèl·lules mortes.
  10. Reflexologia i exfoliació, un plus de tenir el teu spa a casa. Una vegada acabi el bany, buida la banyera i omple-la amb una mica d’aigua tèbia. Et servirà per relaxar els peus, estimular la circulació, oxigenar les cèl·lules i dilatar els vasos sanguinis. Exfolia’ls abans de fer-te la dutxa final. Si pot ser amb aigua freda, molt millor. Abans d’abandonar el teu spa particular, aplica’t crema hidratant al cos. Els teus porus estaran oberts i l’absorbiran perfectament. Finalment, aplica’t al cos alguna colònia o aigua de roses que t’ajudi a tonificar i revitalitzar els teus músculs i sentits.

Amb aquests consells segur que et podràs relaxar còmodament en el teu nou bany spa i reposar dels excessos nadalencs, de l’estrès i de qualsevol cosa que pertorbi la teva pau. Relaxa’t!

<< tornar