Juny 2018 #53
Decoració

Consells per incorporar el coure a la decoració de la teva llar

Es diu que el coure és un dels materials més preuats en interiorisme. Ja sigui per la gran quantitat d’objectes fabricats amb aquest metall com per la seva tonalitat, perfecta per donar un acabat metal·litzat i crear un ambient glamurós en qualsevol estança de casa. 

El coure és un metall que s’ha emprat en la producció de parament durant generacions, sobretot per fabricar olles, cassoles, paelles o setrills. Amb tot, no ha estat fins ara que s’ha convertit en l’acabat més xic de nombrosos objectes ornamentals. El coure és un material que posseeix molts atributs: és renovable, durador, resistent i higiènic, ideal per a llars amb nens i animals domèstics. A continuació et proposem possibles combinacions i idees per adaptar-lo, amb èxit, a l’estètica de la teva llar.

Menaje

En general, podem trobar diverses tonalitats de coure, des de colors més o menys roses o ataronjats fins a verdosos. No obstant això, a l’hora de decorar interiors ens decantarem per triar els acabats brillants, ja que permeten captar l’atenció de l’usuari, dirigint-la cap al racó o lloc de l’habitació que més interessi.

Una de les formes més habituals d’incorporar el coure a la llar és combinant-lo amb altres materials per barrejar textures i colors i aconseguir un efecte divers i original. Per exemple, et recomanem posar-lo amb paviments de marbre al saló o fogons de granit a la cuina. També,les parets de maó o pedra harmonitzen amb qualsevol objecte fet sobre la base d’aquest material. Una altra opció que no has de descartar és integrar-lo en habitacions on hi hagi mobiliari de fusta -preferiblement de tons clars- o entapissat de pell i/o cuir; l’efecte resultant és molt singular.

Combinación de materiales

Sobre les possibilitats cromàtiques, el coure casa, sobretot, amb parets, terres i sostres de tons freds: el típic blau marí, el gris en totes les seves variacions i els pastissos ressalten el color vermellós d’aquest metall. També acompanyat de la gamma de marrons, terra, beix i crus, trenca amb la monotonia que desprenen els tons càlids. El blanc, negre i coure junts, creen composicions elegants i sofisticades.

Colores

D’altra banda, una manera de potenciar el color del coure és situant-lo en un espai diàfan, on tinguem molta llum. Preferiblement aposta per la il·luminació natural i, si no pots, juga amb llums fets de metall. Un llum de sostre de coure és el complement perfecte per donar el toc definitiu a qualsevol ambient minimalista.

Iluminación

El coure és un complement recurrent de l’estil industrial, però també el podem adaptar a l‘estil rústic o vintage. I per als més atrevits, en una decoració tipus eclèctica tindrà un paper fonamental.

Estilos decorativos

A l’hora de decidir en quines estances el volem situar, tingues present que en cuines i banys el coure s’aprecia en utensilis de parament, aixeteria i canonades a la vista. Aquestes últimes, de vegades, es reutilitzen en forma de penja-robes, penjadors i prestatgeries que es col·loquen en menjadors i salons. Als dormitoris, a més de lluminàries de tot tipus -sostre, peu i flexos sobre l’escriptori-, s’hi afegeixen miralls i estructures de llit de coure. A la sala d’estar, els últims dissenys en llums conviuen amb complements d’estil retro com a miralls, gerros, papereres, cistelles, testos, portaespelmes i canelobres, també en coure.

Opción 3

Quant al mobiliari, no es recomana usar únicament peces d’aquest material ja que poden crear una estètica massa recarregada per als ambients.

Notícies relacionades

Decora la teva llar a l’estil cottage 

Detalls daurats en la nostra llar

<< tornar