Juny 2018 #53
Decoració

Consells per habilitar el teu espai de meditació

Tenir un petit refugi a casa per meditar i relaxar-se pot ser la millor manera de combatre l’estrès diari, i la veritat és que no és gens complicat aconseguir-ho. Gràcies a aquests consells de decoració, podràs disposar d’un espai de meditació de manera senzilla i econòmica.

Busca el lloc ideal
No et preocupis per les dimensions: si vius en un pis petit i no tens la possibilitat de reservar una habitació sencera per fer els teus exercicis de meditació, algun petit racó de l’habitatge et pot servir igual de bé. El que importa és que el lloc que triïs sigui tranquil, silenciós i còmode. Procura que compti amb il·luminació natural, ja que això influirà positivament en el teu estat d’ànim.

Pinta’l amb tons suaus
Ja saps que el color que apliquis a les parets també pot influir en el teu ànim. Així que, si vols facilitar la relaxació, convé que fugis de colors forts quan decoris la teva sala de meditació i que triïs el blanc o tonalitats neutres (grises, ocres, verds o blaus clars, etc.), ja que transmeten serenitat.

Sigues minimalista amb el mobiliari
Col·loca pocs mobles al teu espai de meditació. Intenta buscar-los preferiblement senzills, de línies rectes i de disseny minimalista. L’important és que siguin funcionals i còmodes: et pot ser útil, per exemple, un petit sofà, un divan o alguna butaca.

Tria complements discrets
Tingues cura amb els accessoris massa cridaners. Per evitar distraccions mentre medites, és millor que decoris l’espai amb objectes i teixits en colors neutres o amb motius que donin sensació de calma. Com passava amb el mobiliari, t’interessa buscar la comoditat també en els complements: ho pots fer utilitzant coixins, pufs, catifes, etc.

Mantingues l’espai net i ordenat
La senzillesa i l’ordre de l’espai t’ajudaran per centrar-te en la meditació sense distraccions. Si no tens l’oportunitat de buidar la sala i desfer-te de mobles o d’objectes capaços de distreure’t, sempre tens l’opció de cobrir-los amb un llençol, per exemple, mentre facis els teus exercicis.

Crea un petit santuari
Et serà de gran ajuda centrar la teva atenció en un punt concret de la sala mentre medites. Una opció interessant és col·locar-hi una petita tauleta i decorar-la amb objectes personals que t’inspirin: fotografies, un gerro amb flors, llibres, alguna obra d’art, una estàtua de Buda… El que prefereixis. La qüestió és que, en mirar-los, t’evoquin sentiments agradables i et transmetin felicitat.

Juga amb les olors
A través de l’olfacte també tens la possibilitat de trobar la tranquil·litat i la concentració necessàries per relaxar-te. Una bona idea pot ser aromatitzar la teva sala de meditació amb encens, espelmes o olis essencials.

Recorre a música i sons relaxants
Com hem comentat, el lloc perfecte perquè habilitis el teu espai de meditació és una zona de la casa al màxim de tranquil·la i silenciosa. Seria ideal que, des d’allà, poguessis escoltar sons relaxants de la naturalesa com ara la platja, un rierol o una font d’aigua. Com a alternativa, pots connectar un reproductor de CD o de MP3 i emetre mantres o música tipus chillout.

No t’oblidis de les plantes
Tornant a la naturalesa, la pots introduir en el teu espai de meditació si hi poses algunes flors o plantes. Recorda que, a més d’aportar alegria i vivesa a la sala, et poden ajudar a relaxar gràcies a l’aroma que desprenen. Una petita cascada artificial o un jardí zen també poden contribuir a aconseguir un ambient acollidor.

Aquests simples consells de decoració d’interiors et demostren que no és gaire complicat ni costós habilitar un espai de meditació a casa teva. Què esperes, doncs, per construir aquest paradís privat de relaxació?

<< tornar