Juny 2018 #53
Decoració

Consells per decorar amb catifes

moment_solvia_alfombras

Solem recórrer-hi per donar calidesa a la llar els mesos més freds de l’hivern. Encara que, més enllà de la funcionalitat, les catifes també poden ser un interessant recurs decoratiu. Si vestim les parets de casa nostra per tornar-la més atractiva, per què no ho fem també amb el terra?

Escollir la catifa adequada dependrà principalment de l’habitació on la vulguis col·locar i de l’ús que li vulguis donar. Tots dos aspectes marcaran l’elecció de mida, disseny i material. Al saló potser t’interessarà optar per un model gran que faci més acollidora la zona del sofà o per un altre de petit i cridaner que delimiti un racó de lectura. Al passadís podries posar una catifa llarga a ratlles per crear un efecte òptic d’amplitud. I en una habitació infantil possiblement et convenen més materials més resistents i colors més soferts.

També és important decidir prèviament quin efecte pretens aconseguir: una catifa és capaç de transmetre sensació de relax o, ben al contrari, avivar un ambient; fins i tot es pot convertir en el centre d’atenció de l’estança. L’estil decoratiu influirà en l’elecció: colors intensos, estampats atrevits o formes geomètriques si vols un toc alegre; tons suaus si busques un efecte romàntic; models ètnics per aportar exotisme … Si t’atreveixes, fins i tot pots jugar superposant catifes.

Les dimensions de l’estança marcaran no tan sols la mida de la catifa, sinó també el color i el disseny. Mentre que una habitació reduïda reclama preferiblement un model petit i lleuger perquè no quedi saturada, una sala àmplia et permet jugar amb catifes recarregades o, fins i tot, amb més d’una catifa per diferenciar ambients. En aquest cas, has de procurar que els colors combinin i pots utilitzar la més gran per delimitar l’espai prioritari.

moment_solvia_alfombras1L’elecció de la catifa apropiada també ha de considerar el color del terra i de les parets. Si el terra és clar, podràs jugar amb la catifa per donar color; en canvi, un terra fosc preferirà un model més discret en tons clars per augmentar la lluminositat. D’altra banda, les parets et condicionaran especialment si hi ha paper estampat: si és així, el millor és optar per catifes llises de colors que combinin amb l’estampat del paper. Si les parets són llises, podràs jugar amb catifes estampades de colors a joc. Si són blanques, via lliure: tindràs la creativitat als teus peus.

Pel que fa als materials, tens la possibilitat d’escollir entre una extensa gamma de catifes elaborades amb fibres naturals, com ara la llana o el cotó, o sintètiques. Entre aquestes últimes tenen cada vegada més gran acollida les catifes de vinil, molt pràctiques perquè són resistents, es netegen fàcilment i s’adapten a ambients interiors i exteriors.

MÉS INFORMACIÓ A Solvia.cat

<< tornar