Maig 2018 #52
Decoració

Consells per crear una sala de cinema a casa

cine en casa portadaAnar al cinema per gaudir d’una bona pel·lícula sempre és una opció desitjable, sobretot a l’estiu, tot i que moltes vegades no tenim prou temps per desplaçar-nos i veure l’últim títol de la cartellera. Amb tot, avui dia és possible transformar algun espai de casa nostra per convertir-lo en un lloc de culte per als més cinèfils. A continuació t’expliquem la manera d’habilitar una sala de projecció a casa.

Un dels primers passos per gaudir del teu cinema a casa és triar el tipus de projecció. En aquest sentit, el sistema de reproducció més bàsic ha de tenir una pantalla o un televisor i un reproductor de DVD o Blue RAY. Lògicament, les prestacions i qualitat de la imatge seran més grans si, per exemple, disposes d’una Smart TV i bona connexió a Internet. També l’ús d’un projector frontal recrea la sensació d’estar en una sala de cinema convencional. Els aficionats de les últimes tecnologies també poden recórrer a les pel·lícules 3D, que requereixen ulleres especials, i als sistemes de consoles de videojocs.

cine casa proyector

Abans de triar el sistema de so que s’emprarà, hem de considerar la dimensió de la sala on instal·larem el nostre cinema. Hi ha sistemes envolupants i de so tridimensional, així com els clàssics altaveus frontals. Una altra opció és habilitar sistemes de transmissió d’àudio per a auriculars via Wi-Fi o bluetooth.

La pantalla, un altre element indispensable, es recomana que no estigui a més de tres metres del terra i a una distància que ens permeti una visualització còmoda. En funció de la dimensió i de la resolució, la distància serà més gran com més gran siguin tots dos paràmetres. Per a pantalles de més de 40 polzades i màxima resolució (Full HD i ultra HD) s’estableix una distància de com a mínim 3,5 metres.

casa cine decoración

La comoditat és fonamental. No obstant això, també cal tenir en compte que uns seients massa còmodes poden provocar justament l’efecte contrari: que gaudim més del sofà o la butaca que no pas de la pel·lícula.

Respecte a la decoració, més que els aspectes estètics que es vulguin incorporar a l’espai, s’aconsella:

Situar el mobiliari evitant el bloqueig del so dels altaveus; col·locar les butaques, els sofàs o els pufs en forma d’ela o de ce.

cine casa ubicacion

Apostar pels colors foscos per aconseguir més claredat i qualitat d’imatge. Decantar-se pels acabats mats o la utilització de teles fosques per evitar lluentors, ombres i tot tipus d’efecte que es pugui reflectir a la sala.

Complementar la sala amb màrqueting de cinema, amb joguines, rèpliques o pòsters de pel·lícules o sèries favorites. També s’hi pot instal·lar una màquina de fer crispetes i prestatgeries per guardar la col·lecció de DVD.

casa cine comodidad

Cobrir el terra per evitar sorolls innecessaris. Idealment es recomana emmoquetar la superfície completament, però també es pot recórrer a les estores tradicionals o fins i tot a les estores de vinil.

La il·luminació és crucial. És indispensable garantir un ambient fosc i amb poca llum natural per crear l’efecte envolupant del cinema. Podem utilitzar halògens per al sostre, que són discrets i subtils, i si és possible, amb un regulador d’intensitat. També els punts LED per realçar alguns contorns i indicar la sortida.

Finalment, si ets molt fan d’algun gènere, pots personalitzar la teva sala temàtica i convertir-la en un temple en homenatge al terror, a la ciència ficció, a l’oest, al gènere negre, etc. Les possibilitats són pràcticament infinites.

cine casa star wars

 

<< tornar