Juny 2018 #53
Decoració

Consells i idees d’emmagatzematge per a minipisos

solvia_moment_almacenajeLa creativitat és la millor aliada per potenciar la capacitat d’emmagatzematge en un pis petit. Pensar en vertical, aprofitar qualsevol racó mort o recórrer a mobles multifunció pot ser la solució als teus problemes d’espai.

Decorar un minipis pot ser un repte divertit. El problema de la falta d’espai es resol amb una planificació a consciència de la decoració, apostant pel minimalisme, l’ordre i la multifuncionalitat del mobiliari. A l’hora de guardar les teves coses, aquests consells et poden ajudar a treure el màxim partit a les teves solucions d’emmagatzematge:

1. Redueix l’espai que ocupen les teves coses. Si els teus objectes estan perfectament classificats, ocuparan menys espai que si no tenen cap ordre. Sempre que et sigui possible, emmagatzema’ls sense embalatge o embolcall, especialment si és massa voluminós. Ho pots substituir per recipients uniformes que et permetin agrupar les coses perquè ocupin menys espai que si les guardessis per separat amb l’embalatge.

2. Pensa en vertical. Les solucions d’emmagatzematge no tenen per què estar sempre arran de terra. Diversos prestatges a diferents nivells et poden ajudar, per exemple, a emmagatzemar objectes a la part alta de la teva habitació. Una altra bona opció és penjar les coses, sobretot a la cuina o al bany: per a això, pots utilitzar barres de tensió o ganxos magnètics.

3. Aprofita els espais morts. Descobreix les possibilitats que t’ofereixen aquests racons que no utilitzes per a res. A sota del llit, a sobre d’una porta, en una paret estreta, al forat de l’escala. Si fas servir la imaginació, trobaràs idees d’emmagatzematge per tot arreu.

4. Converteix el mobiliari en el teu aliat. Recórrer a mobles amb més d’una funció et permetrà maximitzar l’espai que ocupen. En l’actualitat, pots trobar nombroses propostes pensades especialment per a pisos petits, que sovint inclouen cert espai per a l’emmagatzematge. I, si no trobes la solució que respon a les teves necessitats, sempre et pots atrevir a crear-la pel teu compte.

Després d’aquests consells, ja només necessites una mica d’inspiració per portar-ho a la pràctica. Vols alguns suggeriments? Aquestes cinc propostes d’emmagatzematge per a cinc racons de la teva llar et poden ajudar a trobar la millor resposta als teus problemes d’espai:

1. A sota del llit. Un clàssic entre els racons de la llar que es poden aprofitar per emmagatzemar coses. Més enllà d’amagar-hi les habituals caixes de plàstic o de cartró, pots aprofitar l’espai i ser creatiu. Una opció divertida, sobretot en habitacions infantils, és utilitzar una calaixera com a base per al matalàs. També pots construir una armadura a la teva mida amb palets  que, a més a més, et pot servir de sabater.

2. Al bany. És el lloc ideal per pensar en vertical si busques més espai d’emmagatzematge. Pots col·locar un prestatge entre la pica i el mirall per als objectes d’ús diari i situar un altre prestatge o un petit armari sobre el vàter, a suficient altura perquè no molesti. A més a més, l’interior de la porta et pot servir per penjar tovalloles o barnussos.

3. A la cuina. Col·locar ganxos en llocs estratègics per penjar objectes et permetrà utilitzar les parets com a solució d’emmagatzematge i tenir a mà els estris més emprats. A sobre dels armaris pots guardar els estris menys usats o els llibres de cuina.

4. Fregant el sostre. Una llibreria sobre el marc d’una porta, un prestatge per a objectes decoratius sobre un radiador, un petit armari sobre el llit… Si aprofites la part alta del teu minipis, reduiràs considerablement els teus problemes d’emmagatzematge.

5. Darrere de les portes. Ja sigui la d’una habitació o la d’un armari, una porta pot ser el lloc perfecte per penjar petits objectes, peces de roba o fins i tot sabates.

Com veus, viure en un minipis no vol dir necessàriament estar mancat d’espai per guardar les teves coses. És clar que prioritzar les teves pertinences i desfer-te d’andròmines inútils t’ajudarà a guanyar espai. L’ordre i algunes idees d’emmagatzematge creatives et permetran mantenir la resta d’objectes sota control.

<< tornar