Juny 2018 #53
Decoració

Consells de decoració per preparar una habitació per a un nadó

Cada habitació de la nostra llar mereix una atenció especial. Més encara quan es tracta de l’habitació que acollirà a un nou membre de la família. L’arribada del nadó és un canvi en l’estructura familiar que repercutirà, sens dubte, en el nostre habitatge. Per això, saber quines opcions tenim ens facilitarà aquest procés de canvi a casa.

Entre els molts preparatius que fem durant l’embaràs, condicionar la llar per a l’arribada d’un nadó és un dels projectes més importants, ja que coincideix amb el moment en què els pares estableixen els primers vincles afectius amb els seus infants. Escollir els colors, el mobiliari o els complements decoratius són algunes de les primeres decisions que prendrem.

A continuació, trobaràs una sèrie de consells que t’ajudaran a preparar l’habitació del bebè.

El mobiliari
Resistència i flexibilitat són les característiques principals que hem de tenir en compte quan triem el mobiliari de l’habitació. És recomanable utilitzar tonalitats alegres i divertides, així com estampats per crear un ambient afable per al nadó.

Els mobles imprescindibles per a l’habitació del bebè són el bressol, l’armari i el canviador. Podem apostar pels bressols tradicionals o per models més moderns que són desmuntables i es poden convertir en llits en un futur. Pel que fa als canviadors, n’hi ha de flexibles, de funcionals… Escull el que s’adapti millor a les teves necessitats.

D’altra banda, hi ha elements que donen comoditat a l’espai com ara cadires o butaques ideals durant la lactància, baguls per a les joguines o parcs per jugar. També pots combinar els tèxtils, com són les cortines, els edredons i les fundes del bressol.

Els colors
Els colors són molt importants en el disseny d’una habitació infantil, ja que donen personalitat a l’espai i influeixen en l’estat d’ànim del nostre petit. A l’hora de triar el to, es recomana utilitzar colors que ajudin a fer que el bebè se senti a gust. Una de les millors gammes cromàtiques per aconseguir-ho són els colors pastís.

La il·luminació també influeix en els ambients i, en general, es recomana l’ús de llums tènues o suaus.

Quant a les parets, hi ha moltes possibilitats per fer de l’habitació del nostre nadó un lloc únic i especial. Pintar de blanc, per exemple, aportarà amplitud i llum a l’espai. Per donar un toc més alegre, també podem utilitzar vinils decoratius, quadres, pòsters o alguna sanefa.

L’estil
Un estil modern? Clàssic? Rústic i rural? Alegre i desenfadat? Hi ha moltíssimes alternatives i cadascuna crea un ambient diferent.

L’estil romàntic, un dels més utilitzats, transmet serenitat i calidesa, ja que es tracta d’una tendència que juga amb tonalitats suaus, colors pastís i estampats bucòlics. En canvi, l’escandinau es caracteritza per l’ús de colors molt clars –el blanc, el beix i el gris- que donen pau i sofisticació. Si vols tenir un aire més atrevit, aposta per l’estil eclèctic, que combina colors vius, amb diferents estampats i textures; d’aquesta manera, crearàs un espai diferent i divertit.

Objectes decoratius

A l’hora de crear un espai on els més petits puguin jugar, descansar i sentir-se a gust, podem combinar elements funcionals amb detalls més decoratius. Les opcions són molt àmplies: joguines que funcionen com a magatzematge, quadres amb motius animals, garlandes, tendes índies de tela, fins i tot casetes de cartró!

Seguretat i ordre

No obstant això, es recomana no sobrecarregar gaire l’habitació, tant en mobiliari com en detalls decoratius, i seguir la línia d’estil i els colors triats per crear un ambient càlid i agradable. I no t’oblidis de protegir els endolls i tenir caixes i altres objectes de manera que sigui fàcil ordenar l’habitació.

Noticias relacionadas

Claus per tenir una habitació infantil ordenada

Habitacions infantils

<< tornar