Maig 2018 #52
Decoració

Comprar una casa a la muntanya

Viure fora de la ciutat aporta avantatges molt positius: vistes espectaculars i absència de sorolls molests, entre altres. Una casa en una zona de muntanya és ideal per descansar, desconnectar i gaudir de la naturalesa.

Amb la compra d’una casa en una àrea muntanyenca, les possibilitats de gaudir d’un entorn natural es multipliquen. És possible esmorzar, en silenci, gaudint d’un cel nítid i buidat, o quan cau la nit, sopar a l’aire lliure, sota els estels. Sens dubte, un lloc agradable, tranquil i inspirador.
A fi d’adquirir un habitatge a la muntanya ideal i adaptat a les teves necessitats, cal tenir en compte una sèrie de factors:

Investigar sobre els serveis disponibles al lloc
La compra d’una nova llar, ja sigui la primera o la segona residència, s’ha de guiar també per raonaments pràctics. Per exemple, és bàsic conèixer a fons la zona que envolta la casa. Cal informar-se sobre l’estat de les instal·lacions de clavegueram, el subministrament elèctric o la cobertura de telefonia mòbil, així com dels establiments i/o serveis que facilitin el nostre dia a dia.

Accés fàcil a carreteres i altres infraestructures
És possible, segons on sigui l’habitatge, que es trigui més temps a desplaçar-se, sobretot en hores punta. Un habitatge ben comunicat, d’accés fàcil a carreteres i vies ràpides (autopistes i autovies) són factors que també s’han de valorar.

Entorn idoni per a l’esport
La vida en un lloc així et pot proporcionar nombroses oportunitats per fer esport durant tot l’any, per la qual cosa en funció de les teves aficions hauràs d’escollir entre un lloc o un altre . A l’hivern, segons la zona i la meteorologia, es pot gaudir d’activitats com ara l’esquí, l’snowboard o les motos de neu. L’estiu, en canvi, és l’estació perfecta per als més aventurers de la família, amb possibilitats infinites: ciclisme, senderisme, barranquisme, escalada, ràfting…

L’orientació solar de la casa juga un paper fonamental
Encara que una mateixa casa disposi d’estances orientades cap a un lloc o un altre, s’han de tenir en compte algunes indicacions. Els immobles amb orientació nord reben llum solar durant algunes hores, especialment a l’estiu. D’altra banda, els habitatges amb orientació sud, en la majoria de les seves estances, capturen calor durant moltes hores de llum al llarg del dia, sobretot a l’hivern. Aquesta última opció és idònia en hàbitats freds i humits. Així mateix, una posició solar adequada influeix en el consum de calefacció i refrigeració de les diferents dependències.

Les cases situades al sud disminueixen el consum de calefacció durant els mesos més freds de l’any, ja que capten més energia solar. A l’estiu, aquest excés de llum es pot pal·liar amb elements que facin ombra, com ara tendals, persianes, vidres de control solar, etc.

Equipament i amplitud de l’habitatge

Altres elements que cal considerar i que poden aportar més diversió i entreteniment al dia a dia d’un habitatge situat a la muntanya o la serra són les zones comunes i equipaments del mateix immoble. Per exemple, una piscina coberta o a l’aire lliure, un jacuzzi, pistes esportives i una àrea de jocs infantils serveixen per entretenir-se i passar una jornada agradable d’oci.

A més a més, en el cas de cases àmplies és important analitzar les estances i convertir determinats espais de la llar en llocs especials: zona de lectura, gimnàs, habitació de jocs, sala de cinema, etc.
Qui compra una casa a la muntanya aposta per un estil de vida saludable i estimulant alhora. La vida rural combina moments relaxants amb activitats amenes.

Quatre promocions d’habitatges per als amants de la muntanya són:

  • Complex Residencial Spa Valley II. Pisos i dúplexs d’1 o 2 dormitoris a Villanueva del Río Segura (Múrcia), en ple cor de la vall de Ricote. La urbanització compta amb 2 piscines descobertes, piscina climatitzada, sauna, jacuzzi, vestuaris, gimnàs, zones enjardinades, jocs infantils i minigolf.
  • Els Pins. Habitatges de 2, 3 i 4 dormitoris situats a Sojuela, La Rioja.
  • Cortijo El Nacimiento. Xalets independents amb una superfície des de 141 m2, situats a Vélez de Benaudalla (Granada). Disposen de tres plantes, amb 3 habitacions, garatge, traster, celler i jardí privatiu.
  • Las Nieves de Lillo. Promoció d’habitatges amb pàrquing i traster a La Pobla de Lillo (Lleó). Pisos des de 44 m2, d’1 i 2 dormitoris.

 

<< tornar