Juny 2018 #53
Decoració

Com fer que la mudança sigui més fàcil

moment_solvia_MUDANZAHas trobat finalment la casa dels teus somnis; ara només et falta traslladar-hi les teves coses per gaudir plenament de la nova llar. Amb tot, et sents cansat ja només de pensar en la mudança? Seguint els consells adequats, l’operació es farà menys pesada per a tots.

  • Buidar i seleccionar. El primer pas és buidar tots els mobles i armaris de la teva antiga casa. Abans d’embalar els objectes per poder-los traslladar, convé que valoris d’un en un si realment els vols conservar. És bon moment per desprendre’s dels que ja no necessitis o dels que no puguis utilitzar a partir d’ara (potser perquè no hi caben, si es tracta de mobles o electrodomèstics) a la teva nova llar.
  • Classificació. Perquè el procés de desembalatge quan sigui a la casa nova sigui més pràctic, val la pena que dediquis una mica més de temps a l’embalatge ordenant i classificant tots els objectes. Et pot ser útil dividir les caixes per habitacions, anotar clarament que hi ha a cadascuna i indicar, si cal, que inclou material fràgil.
  • Com embalar-ho. El millor és embolicar els articles delicats (per exemple, la vaixella) individualment, protegint-los amb plàstic de bombolla i emplenant els buits amb boles de paper. Els aparells electrònics poden viatjar embolicats en mantes; la roba, en bosses grans, i els objectes més pesats, com ara els llibres, en caixes petites per poder-les moure fàcilment. A més a més, és millor tancar els armaris amb clau en comptes de precintar-los amb cinta adhesiva, que els pot espatllar.
  • Ajuda professional. Si tens previst contractar una empresa perquè faci la mudança, contacta-hi (o amb més d’una, per comparar pressupostos) amb temps suficient i dóna-li tots els detalls de l’operació. També t’hauràs d’informar de si necessitaràs un permís especial de l’ajuntament per estacionar el camió durant la mudança, tant a la casa d’origen com a la de destinació. És convenient que contractis una assegurança de contingències per si s’espatlla alguna cosa durant el trasllat i que guardis després tots els rebuts.
  • Domiciliacions. Recorda avisar amb temps al banc sobre el teu canvi de domicili, així com totes aquelles empreses de les quals rebis algun tipus d’enviament per subscripció.
  • Amb nens. Perquè la mudança sigui el mínim de traumàtic per als petits, una bona idea pot ser portar-los a visitar el seu nou veïnat abans del trasllat, de manera que s’hi acostumin. Anima’ls a implicar-se en la preparació de la mudança i procura que les seves joguines o objectes favorits siguin una de les primeres coses que traslladeu, perquè ho tinguin a mà quan arribeu a la nova llar.

MÉS INFORMACIÓ A Solvia.cat

<< tornar