Juny 2018 #53
Tendències

Com és una casa amb eficiència energètica?

CasaEnergiaA01L’eficiència energètica és l’estalvi en les necessitats d’energia d’un edifici. Però no solament això, sinó que també consisteix a aconseguir una baixa contaminació, tant durant la construcció com durant el futur us d’un habitatge. Es tracta, així mateix, d’usar els materials adequats per a cada entorn, de manera que no es perdi la calor a l’hivern (per obertures o per gruixos de les parets poc apropiats) ni es precisi massa esforç per refrigerar les estances de la casa a l’estiu.

Et presentem una de les promocions de Solvia certificada amb una qualificació energètica global d’emissions de diòxid de carboni tipus Ael Mirador Gausac.

CasaEnergiaA02

Es tracta d’unes cases adossades de tres plantes amb cuina equipada, xemeneia, golfes i garatge. Situades en un entorn meravellós, a la petita població de Gausac, estan prop de Vielha, de les pistes d’esquí i a molt pocs quilòmetres de França.

Però, quines característiques converteixen el Mirador de Gausac en una casa energèticament eficient?

  • Les seves parets exteriors són amples: amb revestiment de pedra i diverses capes aïllants i parets de maó, cobertes de guix a l’interior de l’habitatge.
  • La coberta és a dues aigües i està formada per un tauler tipus ‘sandwich’ de fusta amb aïllament, amb un espessor apropiat al clima de la zona.
  • Com que les separacions entre pisos són de tauler de fusta, no provoquen ponts tèrmics amb les façanes i cobertes, és a dir, no es transmet la calor.
  • Per la seva banda, el sostre del garatge és d’obra amb bigues de formigó prefabricat i voltes ceràmiques. Per sota té una gruixuda capa d’aïllament de poliuretà extruit.
  • Les finestres, balcons i claraboies disposen de cristall doble i fusteria de fusta.
  • Les instal·lacions són pràcticament noves i la caldera alimenta l’aigua calenta sanitària i la calefacció.

CasaEnergiaA03

Les cases de Mirador de Gausac són eficients perquè necessiten poca energia i, per tant, gasten menys combustible i pol·lucionen poc el medi ambient, és a dir, alliberen escàs diòxid de carboni a l’atmosfera.

Trobaràs informació més detallada aquí, on pots descarregar el certificat energètic complet d’aquest habitatge.

Font: Certificat d’Eficiència Energètica d’Edificis Existents de l’Edifici Gausac.

<< tornar