Juny 2018 #53
Decoració

Cómo escollir el parquet més adequat

parquetÉs un dels elements decoratius més populars que compta, tanmateix, amb partidaris i amb detractors. Instal·lar parquet a casa té els seus pros i les seves contres . És elegant i confortable, però pot ser car i requereix cures especials.

Decidir-se a instal·lar parquet a casa és només el primer pas del procés: després et tocarà triar el sistema, el material, la forma, el color… Tens nombroses opcions. Abans d’optar per una opció determinada, convé que valoris aquests aspectes:

Sistema d’instal·lació. Els clàssics terres de parquet van encolats a terra  i són més massissos. Tenen un acabat de més qualitat, però també són més costosos d’instal·lar, més cars i menys ecològics perquè necessiten més fusta. Amb el temps s’ha anat imposant el parquet flotant, en què les peces no van encolades a terra, sinó que s’uneixen entre elles. La qualitat no és la mateixa, però tenen un preu més assequible.

Material. L’elecció del material dependrà dels teus gustos, de l’ús que tingui i del teu pressupost. Si busques un resultat més autèntic, et pots decantar per la fusta natural; però tingues present que és delicat i de preu elevat. Si prefereixes una solució més econòmica o vols instal·lar el parquet en una zona de pas freqüent, és millor que triïs el laminatge.

Forma i colors. Actualment, el parquet t’ofereix infinitat de possibilitats decoratives. Si t’agrada seguir les últimes tendències, pots triar alguna de les propostes més innovadores dels fabricants. Si prefereixes una decoració duradora, pots buscar un disseny més neutre i clàssic.

Disposició de les làmines. Encara que el més habitual és col·locar-les en paral·lel a la paret més llarga de l’estada, hi ha moltes altres opcions de disseny, des de figures geomètriques fins a espigues. Tanmateix, només t’hi pots atrevir si l’habitació és àmplia; en cas contrari, el terra es veurà molt carregat. Per a espais estrets, en canvi, una bona solució per donar sensació d’amplitud és col·locar les làmines en perpendicular.

Neteja i reparacions. Dependran del tipus de material  que hagis triat. Has de tenir en compte que la fusta natural es pot polir i envernissar, per la qual cosa, a la llarga, dura més. En canvi, el laminatge no permet restauracions.

Foto: Living Parquet en Pinterest

http://www.pinterest.com/livingparquet/

 

 

<< tornar