Juny 2018 #53
Decoració

Com gaudir del teu apartament d’estiu com si fos un hotel

Passar l’estiu en un apartament pot no ser tan relaxant com havies pensat. Especialment si necessites dedicar part del teu temps de descans a mantenir-lo ordenat, a netejar o a cuinar. Encara que, si t’ho organitzes bé, les vacances a la teva llar d’estiu no tindran gaire diferències a les que pots passar a l’hotel.

Potser has decidit llogar un apartament a la platja o a la muntanya aquestes vacances. O potser tens una segona residència en la qual, un any més, has previst passar els teus dies de descans. Sigui quina sigui la teva opció, et seran útils alguns consells per gaudir de l’estiu sense haver de dedicar massa esforços a mantenir aquesta casa estival.

La decoració d’interiors et pot ajudar a replantejar la funcionalitat de la teva segona residència, de manera que la teva estada durant les vacances sigui més còmoda i tranquil·la. Així que, si estàs pensant a renovar el teu apartament de la platja, aquesta pot ser l’oportunitat perfecta per convertir-lo en alguna cosa semblant a un hotel. D’altra banda, també pots simplificar les teves rutines per maximitzar el teu temps d’oci.

1. Converteix el teu apartament en un centre de relax
Amb una decoració adequada, pots aconseguir que la teva casa d’estiu transmeti la mateixa sensació acollidora i relaxant que l’habitació d’un bon hotel. Utilitzar tons clars i no sobrecarregar l’habitatge amb massa mobles o objectes decoratius et permetrà aportar serenitat a l’ambient. Procura, a més a més, mantenir l’apartament ordenat. Per potenciar l’efecte de relax, et pots ajudar amb una il·luminació tènue en punts estratègics (no oblidis de les espelmes per als moments especials), plantes i essències aromàtiques.

2. Minimitza les tasques de neteja
Evitar una decoració sobrecarregada a la teva segona residència no tan sols t’ajudarà a relaxar-te, sinó que et permetrà estalviar temps en neteja; una tasca que no has de fer quan t’allotges en un hotel. Apostar per una decoració minimalista pot ser una bona opció: menys coses per netejar al teu apartament es tradueixen en més temps lliure. Ja saps, però, que buscar la simplicitat en la decoració no traurà personalitat a la teva llar; n’hi ha prou amb escollir colors, mobles i objectes que li donin carisma.

3. No deixis que la cuina t’esclavitzi
A diferència del que passa a l’hotel, en un apartament de vacances hauràs de ser tu la persona que cuinarà, però això no vol dir que t’hagis de passar hores als fogons. Aprofita l’estiu per preparar receptes sanes, lleugeres i refrescants que requereixin poc temps de preparació: un gaspatxo, una amanida de pasta, unes rodanxes de tomàquet amb formatge i alfàbrega, una macedònia… Una altra alternativa és demanar menjar a domicili o comprar-lo fet. I, per què no, pots pactar amb la família que algú diferent s’encarregui de preparar i servir l’esmorzar a la resta cada matí, com si fos el servei d’habitacions?

4. Munta’t un spa casol
Les vacances són el millor moment per cuidar-te el cos i la ment. Si no et pots acostar a un balneari, sempre pots convertir en un spa la teva casa d’estiu. Tu tries el pla: un bany relaxant amb sals, una dutxa amb canvis de temperatura per estimular la circulació, un massatge, una mica de meditació… Per crear l’ambient adequat pots jugar amb espelmes, música suau i aromes.

5. Crea zones d’oci
Cada estança del teu apartament de vacances es pot convertir en el lloc idoni per aprofitar el teu temps lliure com et vingui de gust. L’habitació serà l’escenari perfecte per gaudir de migdiades reparadores; la sala d’estar, per organitzar llargues sessions cinèfiles; una butaca al costat d’una finestra, per submergir-te en la teva hora de lectura… No oblidis treure partit a la terrassa o al balcó per sopar o simplement gaudir de les vistes. El millor serà combinar totes aquestes propostes d’oci amb excursions turístiques que et permetin conèixer o redescobrir la localitat d’estiueig. Saps si hi ha alguna casa museu als voltants?

Com veus, amb la decoració interior  adequada i uns simples hàbits pots gaudir de les vacances al teu apartament d’estiu, talment com si t’estiguessis en un hotel.

<< tornar