Juny 2018 #53
Decoració

Com crear un jardí vertical a casa

Tenir un jardí vertical a casa pot transformar completament el seu aspecte. Es tracta d’una idea molt de moda i més ara que l’ecologia va prenent més importància en la construcció i decoració d’un habitatge. Aquests jardins verticals són una tendència que està arrelant amb força.

Els seus avantatges són diversos. A més de la seva aportació estètica, l’estalvi d’espai que suposen i el relax que donen a qui els contempla, els jardins penjats exteriors protegeixen l’edifici del sol i la pluja, de les alteracions tèrmiques i del soroll. Si els jardins són interiors, purifiquen l’aire absorbint toxines nocives per a la salut i contribueixen a moderar la temperatura de la sala, evitant freds i calors extrems.

Aquí et donem alguns consells per tenir el teu jardí penjat particular:

  • Si no t’hi poses per poc, tria un mur interior o exterior. Col·loca una xarxa, malla o estructura vertical que subjecti els recipients on creixeran les plantes.
  • Seguidament, tria les plantes adequades -per a l’interior millor les d’ombra com les palmes, el tronc de Brasil, els anturis, les chefleres o la neu tropical.
  • Si prefereixes començar amb algun detall floral, les botigues especialitzades venen gerros i tot tipus de recipients llestos per penjar les plantes. Amb ells pots crear composicions al sostre, al costat d’una finestra o omplir una columna de la teva llar.
  • Encara que si et van les manualitats, pots crear els teus propis testos reciclant des de gots de cafè usats a palets, per després unir-los entre ells i col·locar-los o penjar-los amb una mica de creativitat.
  • Finalment, combinant plantes de diferents tonalitats pots elaborar bells dissenys geomètrics.

S’apropa la primavera, el millor moment per renovar la teva llar amb colors de la naturalesa i verd, molt de verd. Atreveix-te a provar-ho, la qüestió és crear el teu propi ecosistema vertical… Per sentir-se orgullós!

<< tornar