Juny 2018 #53
Decoració

Com triar el color de les cortines

solvia_moment_cortinas_01

Les cortines de la casa són un element decoratiu clau a l’hora de donar personalitat a casa teva. L’elecció correcta del color de les cortines depèn de molts factors. Un d’aquests factors, i potser dels més importants, és la dimensió de l’estança. Si la sala o habitació és petita, és millor que triïs unes cortines lleugeres en colors neutres, com poden ser el blanc o el beix, perquè deixin passar la claror i, alhora, aconseguir una sensació de més amplitud. Si, per contra, l’habitació o el saló és de dimensions considerables, pots jugar tant amb els colors com amb els teixits per aconseguir la decoració que desitges. Et pots decantar, fins i tot, per teixits opacs si ho prefereixes.

Un altre element important a l’hora de triar el color de les cortines és el color de les parets amb què han de combinar. Si l’habitació està pintada de blau, la millor combinació és amb cortines blanques o de color beix. Altres bones combinacions són parets de color groc amb teles taronges i verdes. Si per contra la paret és de color blanc, la llibertat a l’hora de triar el color de les cortines es circumscriu a altres factors, com és el mobiliari de l’habitació o sala. Si la decoració és rústica, és millor apostar per colors llisos i no recarregar excessivament l’ambient. Si la decoració és minimalista, algun estampat de colors vius pot donar un toc de personalitat a l’estança.

solvia_moment_cortinas_02Un factor que no se sol tenir en compte és el canvi de temporada. La llum estiuenca no és la mateixa que la hivernal i les nostres finestres no requereixen el mateix estil ni colors per vestir-se. És millor és a la tardor i l’hivern et decantis per cortines gruixudes que mantinguin la temperatura interior i evitin pèrdues de calor. A la primavera i l’estiu pots optar, no obstant això, per cortines més lleugeres com ara la cortineta, que afavoreix la ventilació de la llar i et proporcionarà més claror i frescor ambiental. Finalment, si les cortines són per a una habitació infantil, tria colors forts i vius amb dibuixos. El resultat serà més divertit i lluminós.

<< tornar