Maig 2018 #52
Decoració

Com treure partit del teu televisor quan decores la teva llar?

La tecnologia i la decoració es complementen, sobretot quan es tracta dels televisors d’última generació, cada vegada més estilitzats i elegants. La tendència actual és remarcar-ne el protagonisme com a element decoratiu clau.

Els primers televisors van arribar a les llars espanyoles a mig segle passat. Amb els anys, el televisor s’ha tornat multifuncional. Hi ha televisors amb Internet, amb DVD incorporat, amb tot tipus de funcions i cada vegada surten dissenys més innovadors; alguns són corbs, altres plans i uns altres semblen autèntiques pantalles de cinema. Actualment, formen part activa de les nostres vides i són els protagonistes absoluts de l’oci i l’entreteniment familiar i, com a tals, tenen un lloc privilegiat a les nostres cases presidint menjadors, dormitoris, cuines i, fins i tot, lavabos.

Gràcies als dissenys minimalistes i avantguardistes, els televisors són un element decoratiu de primer nivell que condicionen, i molt, la decoració dels espais en què s’integren. En aquest sentit, la seva ubicació és un dels factors més importants a l’hora de dissenyar l’organització dels espais dels nostres habitatges. El televisor té, per exemple, una relació íntima amb el sofà. Per situar tots dos elements cal tenir en compte alguns factors com ara la situació respecte a la claror o la distància que els separen.

Una vegada decidit on col·locar-lo arriba el moment d’escollir com integrarem el televisor en la decoració de l’espai en què l’instal·larem. Hi ha, bàsicament, dues grans opcions per aconseguir-ho:

  • Sobre un aparador. Les taules pensades per suportar el pes dels antics televisors i elevar-los per tenir una visualització el més còmoda possible des de la taula del menjador han passat a la història. Avui dia, el més tradicional és situar el televisor en mobles tipus aparador que, a més de complir amb la seva funció decorativa, també ens puguin servir per guardar el reproductor de vídeo, el descodificador o altres elements de l’equip multimèdia. Aquests mobles també s’han reinventat i ara tenen dissenys que s’adapten als aparells cada vegada més minimalistes i, encara que la fusta continua sent el material per excel·lència, cada vegada tenen més importància altres materials com ara els metalls, el plàstic o el vidre. D’altra banda, si volem donar un aire més canviant al moble del televisor, també podem instal·lar algun plafó d’algun color cridaner entre l’aparell i la paret, així realçarem el televisor com a centre d’atenció de la sala.
  • Fixar-lo a la paret. Un dels principals avantatges dels televisors més moderns és que, gràcies a les pantalles planes, es poden instal·lar a la paret sense necessitat de fer obres. Gairebé tots els models actuals incorporen un sistema d’ancoratge per fixar-los a la paret com si fossin un quadre i, d’aquesta manera, estalviar espai i no carregar excessivament l’ambient. Una manera de fer veure el televisor com a element decoratiu és pintar la paret de color fosc: negre o xocolata. Així aconseguirem un contrast interessant que personalitzarà l’espai dedicat al televisor.

Sobre un aparador o fixat a la paret, el televisor té un alt potencial decoratiu al qual podem treure tot el partit si sabem com integrar-lo i complementar-lo amb la resta de mobiliari del lloc on s’instal·la. En aquest sentit, hi ha moltes maneres per fer que aparell brilli amb llum pròpia fins i tot quan no estigui encès:

  • Envoltar-lo de fotos. Col·loca fotografies de diferents mides al voltant de l’espai que ocupi el televisor. Pots aconseguir que, sobretot si està penjat a la paret, el televisor s’integri en la decoració i sembli una fotografia més.
  • Emmarcar el televisor. Si vols que el teu televisor sigui la peça més decorativa d’una estança, penja’l a la paret i col·loca-hi un marc. Per completar la decoració, col·loca un prestatge o aparador sota el televisor i afegeix-hi altres elements com ara flors, llibres, fotos o caixes decoratives.
  • El color del televisor. Si vols que la presència del teu aparell de televisió sigui un element que ressalti la personalitat de l’estança, oblida’t del negre i tria un color diferent i trencador, que combini amb el mobiliari del lloc i transformi l’ambient. Una opció creativa i original.

Televisors invisibles. Pots ocultar el televisor dins d’un moble o rere algun vidre o persiana vintage, si el que vols és ampliar l’ambient i mantenir l’harmonia en la decoració de l’habitació. Actualment, també hi ha els anomenats televisors mirall, que quan estan apagats funcionen com un decoratiu mirall.

<< tornar