Maig 2018 #52
Decoració

Com treure partit a un bany petit

El bany és una de les estances més importants en qualsevol habitatge i, sovint, una de les de dimensions més reduïdes. Així i tot, li pots treure partit amb una decoració moderna i funcional; la falta d’espai ha pas d’estar renyida amb el disseny.

Un lavabo petit es pot convertir en una estança ordenada i pràctica si s’optimitzen bé els seus elements, com ara la pica, el vàter i la dutxa. També has de tenir en compte la il·luminació i la distribució de la resta d’accessoris. Si el teu bany és reduït no et preocupis, aquí tens algunes idees per treure-li el màxim partit.

Pica volada. Una de les millors opcions és instal·lar una pica volada, és a dir, suspesa a la paret. Com que no té peu, és més fàcil de netejar i dóna la sensació que l’estança és més àmplia. També és important la dimensió: com més petita és, més espai podem estalviar. En aquest sentit, les més adequades són les circulars i els models de pila més reduïts.

Taulells allargats. Aquest tipus d’elements són útils per estalviar espai i conviuen perfectament amb una pica volada. Aprofita’n la capacitat d’emmagatzematge per col·locar-hi tot el que necessitis i podràs aconseguir que el teu bany tingui un aire més minimalista i net.

Vàter suspès. Una manera de guanyar mobilitat i amplitud és situar-lo en una de les cantonades, suspès, sense base, igual que les piques volades. A més a més, són més fàcils de netejar i els pots regular en alçada.

Una altra alternativa és utilitzar vàters amb cisternes encastades i de fons reduït.

Sense bidet. Si no el fem servir, és preferible prescindir del bidet i poder així habilitar aquest espai per a un altre element que ens permeti organitzar el lavabo aprofitant millor la totalitat de l’estança. Amb tot, si no el vols treure, pots optar per un vàter intel·ligent, que integra al costat del vàter un bidet.

Dutxa o banyera. Instal·la el plat de dutxa arran de terra amb mampares de vidre transparent que donaran més sensació d’amplitud. I, si prefereixes banyera, n’hi ha amb forma de cantonada, compatibles amb espais reduïts.

Mobles reduïts. Hi ha gran varietat de models de dimensions reduïdes i amb poc fons que et permetran combinar, per exemple, un lavabo volat amb un d’aquests elements. A més a més, els laterals d’aquests mobles es poden aprofitar per col·locar un tovalloler o un dispensador de paper higiènic.

Rajoles de color clar. Els tons grisencs i crema són els colors més adequats per aconseguir crear un ambient ampli i lluminós. Per tal de no carregar el bany, utilitza rajoles d’un sol color; ara bé, si li vols donar un toc original i diferent, utilitza un segon to que delimiti la zona de la dutxa o la banyera.

El mirall. Un element diferenciador i clau és el mirall, i que sigui de grans dimensions. En lloc de limitar-lo solament al frontal de la pica, fes que ocupi tota una paret i notaràs la diferència.

Il·luminació eficient. És fonamental que els llums que triïs no creïn ombres i que donin una il·luminació uniforme. Instal·la algun plafó o focus al sostre i així tindràs més llum.

<< tornar