Juny 2018 #53
Decoració

Com treure el màxim partit a la llum natural

Fins i tot les llars en què no entra gaire llum de l’exterior poden seguir alguns consells per potenciar-la. Si és el teu cas, no et preocupis: no necessitaràs fer obres a casa. Tirar envans o construir claraboies al sostre són solucions molt efectives, però no estan a l’abast de tots. Amb alguns gestos senzills n’hi haurà prou per aconseguir que qualsevol estança guanyi en lluminositat.

– Utilitza colors clars per decorar. Com t’hem explicat altres vegades, aquests tons donen més amplitud i lluminositat. Pots destinar-los a les parets, al sostre (si les parets no són neutres, procura almenys que el sostre tingui un color més clar) i també al terra. La pintura mat reflectirà millor la llum. També és recomanable usar colors clars en el mobiliari i els complements.

– Procura que els mobles no obstaculitzin la propagació de la llum. Intenta que els més grans estiguin arrambats a una paret. A l’hora de distribuir el mobiliari, aprofita-ho per situar les zones d’estudi o de lectura, per exemple, als llocs que hi ha hagi més llum natural.

– Opta per les portes de vidre per a les estances: així permetràs que la llum hi circuli. Si no és possible, pinta-les de blanc o de colors clars.

– Tria teixits poc atapeïts, com el lli o la gasa, per a les cortines. Opta pels tons clars, com en el cas de parets i mobles, i evita els estampats molt cridaners per donar sensació de lluminositat i lleugeresa.

– Recorre als miralls per multiplicar la llum de l’exterior. Si els col·loques adjacents a la finestra, crearan la sensació de tenir una segona obertura a la paret. Si els col·loques davant de la finestra, reflectiran tant la llum com les vistes.

<< tornar