Juny 2018 #53
Decoració

Com renovar la cuina sense fer obres

Ara es pot renovar la cuina sense fer obres. T’ensenyem com fer-ho sense que la teva cartera se n’adoni.

Si la teva cuina t’avorreix o, simplement, està demanant una renovació, continua llegint aquest article: descobriràs com estrenar-ne una de nova amb un pressupost ajustadíssim i, el més important, sense fer obres. La recepta és fàcil: amb un polsim d’imaginació, un ramet de materials ben escollits i un punt d’habilitat amb les teves pròpies mans n’hi haurà prou per transformar la teva cuina en una estança completament nova.

  1. Actualitza els armaris. Un dels elements que donen més personalitat a les cuines són els armaris. Si tens temps i diners, canvia’ls. Si ho vols una mica més econòmic i també més imaginatiu, canvia solament els frontals. Unes portes i unes nanses noves donaran un altre aire als teus fogons.
  2. Augmenta l’espai d’emmagatzematge. Revisa bé tots els espais lliures que tinguis a la cuina. Si trobes algun amagatall o alguna paret lliure, instal·la-hi un mòdul alt i de poca profunditat i posa-hi unes portes de vidre per guanyar amplitud. El nou armari et servirà com a rebost i per guardar petits electrodomèstics.
  3. Canvia el terra. El parquet flotant és una bona opció per cobrir el terra original de la cuina. Tria’n un de sintètic, serà mès fàcil netejar-lo que no pas un de natural. Una altra opció, una mica més cara, és aplicar una capa de microciment, un material molt resistent que donarà a aquesta estança un aspecte original, modern i de qualitat. La solució més ràpida i econòmica és, no obstant això, enganxar un terra vinílic. És un material molt resistent i que fàcilment es fa net que admet gran varietat de motius i decoracions.
  4. Posa aixetes noves. Un canvi imprescindible. Una aixeteria nova canviarà la personalitat de la teva cuina i no serà una despesa excessiva ni serà difícil d’instal·lar. Aprofita aquest canvi per posar unes aixetes que incorporin algun tipus de dispositiu que redueixi el consum d’aigua. Això et pot fer estaviar fins al 50% de la teva factura.
  5. Pinta les parets. Sí, no ho has llegit malament. Les cuines també es pinten. El primer que has de fer és netejar bé les rajoles amb un desgreixador. Després hi apliques una capa segelladora contra la humitat i finalment pinta-les amb diverses capes d’una pintura acrílica brillant resistent a la humitat i al greix. Et sorprendrà el resultat: semblarà una altra cuina!
  6. Col·loca un davant de cuina. La zona de cocció i la zona de la pica solen ser les zones més sofertes quant a brutícia. Posa un ampit que protegeixi les parets del greix i de les esquitxades. El més habitual és que aquests elements siguin d’acer o sintètics. Si vols una opció més original i més estètica, decanta’t pels davants de vidre tintat o serigrafiats.
  7. Reforça la il·luminació. Amb una il·luminació encertada, la teva cuina semblarà una altra. Per exemple, canvia els focus incandescents per altres LED. L’estalvi en energia valdrà la pena. També pots instal·lar unes regletes de LED sota els armaris alts de la zona de treball de la cuina. Una altra opció és col·locar uns petits plafons autoadhesius de LED a les zones que més utilitzes. S’encén pressionant-los amb la mà i et proporcionaran una il·luminació diferent i original.
  8. Electrodomèstics nous. La inversió més gran en la renovació sense obres de la teva cuina vindrà d’aquest apartat. A més de guanyar en eficiència energètica triant models amb una certificació mínima d’A o A+, els nous aparells et poden ajudar a decorar la cuina al teu gust. Canvia la vella nevera blanca per una altra d’acer o tintada en algun color. També pots folrar-los amb vinils a mida. Fes que siguin l’element distintiu de la teva cuina.
  9. Estrena cava de vins. Aprofita algun racó de la cuina o algun armari que ja no utilitzis per instal·lar una cava de vins. Aquest petit moble refrigerat et permetrà conservar els vins en les condicions més òptimes per consumir-los.
  10. 1Renova l’office. També pots canviar la taula i les cadires i els accessoris que li donaven personalitat, com ara els coixins o el llum. Si no tens office per falta d’espai, busca una paret lliure per instal·lar-hi una barra volada abatible. Guanyaràs un espai extra de treball i un bon lloc per esmorzar i menjar quan no necessitis moltes gales.

T’animes a reformar el temple de les teves millors receptes amb molta imaginació i per molt pocs diners?

<< tornar