Juny 2018 #53
Assessor

Com preparar un habitatge per a la seva comercialització

comercializacion_portadaEl preu i la ubicació són algunes de les variables que poden determinar la decisió del client a l’hora de comprar o llogar un immoble, però no són les úniques. Una bona presentació de l’habitatge és un factor igualment decisiu. Per això, fa falta ordenar, distribuir harmònicament l’espai i adequar l’habitatge per a la sessió de fotos, entre d’altres.

Ordenar. Buidar i endreçar els espais permetrà que entri millor la llum i que les habitacions semblin més grans. A més, és essencial substituir tots aquells objectes que personalitzin excessivament la casa —fotos de família, quadres, joguines— per uns altres de més neutres perquè els futurs habitants puguin projectar i imaginar la seva vida a l’immoble. La casa ha d’estar neta, especialment la cuina i els banys. És recomanable tenir en compte detalls com un bon aroma a l’entrada.

Reparar possibles desperfectes. Una persiana que no puja, un vidre trencat, una aixeta que degota, una llum que no funciona o un mobiliari antiquat són una pèssima carta de presentació. S’aconsella reparar tots els elements que no funcionin i pintar les parets perquè millori l’aparença general de l’habitatge. Si s’utilitzen colors neutres com el blanc, beix o gris s’augmentarà la sensació de neteja i s’aportarà lluminositat als espais. Sense cap desperfecte i amb les parets pintades, evitarem que el comprador o l’inquilí puguin sol·licitar rebaixes en el preu.

comerc_2Escollir el mobiliari. Si l’habitatge es ven o lloga buit, sempre quedarà més acollidor si s’afegeixen alguns mobles senzills i de línies rectes, sempre que no siguin vells o que n’hi hagi masses. Els llums i les bombetes seran necessaris per donar una bona il·luminació durant les visites, especialment si aquestes es desenvolupen en espais sense finestres o al capvespre, quan gairebé ja no hi ha llum natural en els habitatges. És recomanable mantenir algunes flors al balcó o la terrassa i un jardí net ja que aquests espais de la casa poden atreure especialment a compradors o possibles inquilins.

D’altra banda, també es pot contactar amb una empresa que ofereixi serveis de ‘Home Staging’ per decorar l’habitatge amb mobles de cartró, matalassos inflables o altres elements bàsics.

Preparar l’habitatge per a la sessió de fotos. Abans de posar l’habitatge en venda o lloguer cal realitzar les fotos dels espais. Per això, és necessari haver seguit tots els passos comentats anteriorment i disposar d’un habitatge ordenat, net i en perfecte estat. D’aquesta manera, aconseguirem unes bones instantànies que facilitaran el procés de comercialització.

comer_terraza

Notícies relacionades

Com triar un habitatge amb totes les garanties?

10 consells que cal tenir en compte quan es visita un habitatge en venda o lloguer

Les característiques de l’habitatge: aspectes que cal tenir en compte a l’hora de comprar o llogar

 

 

<< tornar