Maig 2018 #52
Decoració

Com preparar el teu jardí o terrassa per a la tardor

Amb la tardor arriben les ganes de quedar-se a casa. Normalment renunciem als espais exteriors de la nostra llar, dels quals tant hem gaudit durant l’estiu. Condicionar degudament jardins i terrasses, en realitat, pot donar molt joc durant aquesta estació. 

La tardor és una estació màgica. El paisatge es tenyeix de tons vermellosos i ocres, el terra s’amaga sota un mantell de fulles seques, la llum es torna més tènue… Per què no traslladar aquesta atmosfera especial al teu jardí o terrassa? Seguint uns simples consells, els podràs decorar d’acord amb l’estació i convertir-los en prolongacions de casa teva acollidores i plenes d’encís.

A continuació, et donem algunes idees per decorar el teu jardí o terrassa durant aquesta època de l’any.

El mobiliari adequat

La tardor convida a retirar els mobles i complements més estiuencs, com ara gandules o ombrel·les, dels espais exteriors. Però la resta de mobiliari bàsic no ha pas de quedar apartat aquests mesos. Imagina’t gaudint del sol tardorenc mentre esmorzes a la taula de la teva terrassa o llegeixes al sofà del teu jardí.

Això sí: com que les condicions atmosfèriques són més dures, convé que protegeixis els teus mobles d’exterior, sobretot si són de fusta. Potser hauràs d’aplicar algun tractament per protegir-los de la pluja o de la humitat. També els pots protegir amb protectors; per exemple, pots usar unes estovalles per a la taula.

Si tens porxo, possiblement el voldràs tenir recollit per aprofitar els raigs de sol. Desplegat, i amb estufes d’exterior, també pot servir per protegir-te de la pluja o del fred. Altres elements que et poden ajudar a frenar el vent i a combatre el fred són les fundes de plàstic.

Teixits i colors de temporada

En aquesta època, pots recórrer a coixins, mantes i catifes per decorar l’exterior: a més d’ajudar-te a combatre el fred, donaran un aire més càlid i acollidor a la teva terrassa o jardí.

Aprofita el canvi d’estació per renovar tant les textures com els colors dels espais exteriors. Les teles lleugeres pròpies de l’estiu hauran de cedir el pas als teixits més espessos, propis d’aquesta estació de l’any. Pel que fa a la paleta de colors, pots substituir les tonalitats vives de l’estiu per altres més pròpies de la tardor. Si et fixes en els colors de l’entorn, veuràs que pots jugar amb groguencs, ataronjats, terrosos i vermellosos. Combinats amb tons més clars com el beix, transmetran més lluminositat.

Accessoris naturals

Aposta per la naturalitat i pels productes que pots trobar en aquesta estació com a elements decoratius. Les fulles seques poden ser un recurs original i molt senzill d’aconseguir: les pots col·locar en un gerro de cristall o crear el teu propi centre de taula. Si recol·lectes fulles de diferents tons, l’efecte visual serà més gran. Per aconseguir que les fulles durin més, les pots ruixar amb laca o cola.

Els fruits secs, com són les nous, les avellanes i les ametlles, són un altre element natural molt decoratiu en aquesta època de l’any. No obstant això, el producte estrella d’aquesta estació és la carbassa; gràcies a la seva forma i als seus vistosos colors, cridarà l’atenció allà on la situïs i combinarà a la perfecció amb els tons que hagis triat pels tèxtils. Seguint amb l’estil natural, pots recórrer al vímet, per exemple, per crear recipients i cistelles.

Flores per a la tardor

Encara que l’estiu hagi acabat podràs continuar acolorint la teva terrassa o jardí utilitzant les flors típiques de la tardor. Pots optar pels crisantems, les calèndules, els geranis o els gira-sols.

Una bona il·luminació

L’arribada de dies més curts et brinda una bona excusa per buscar el suport de la il·luminació artificial. Deixa’t portar per la imaginació: pots decorar els teus espais exteriors amb fanalets, garlandes de llums, espelmes… A més de proporcionar llum, ajudaran a crear un ambient màgic.

Amb les condicions adequades, el teu jardí o terrassa estaran preparats per afrontar la tardor. Els convertiràs en espais pràctics i acollidors que atrauran totes les mirades per la seva decoració de temporada.

<< tornar