Juny 2018 #53
Assessor

Com planificar una mudança

mudanzas_1Traslladar totes les teves pertinences d’una llar a una altra no és una tasca fàcil ja que requereix temps i dedicació. Seleccionar els estris personals, preparar les caixes i organitzar el seu transport són algunes de les coses que haurem de fer. Per agilitzar aquest procés, hem creat una llista amb tots els punts a considerar quan preparis la mudança.

Tant si és la primera vegada que et mudes com si has canviat de casa diverses vegades, l’important és planificar el trasllat amb antelació. Si no saps per on començar, pren nota del nostre checklist amb tots els passos a seguir.

1. Realitza un inventari de les teves pertinences, és a dir, selecciona tot el que t’enduràs i fes un llistat. Una mudança és un bon moment per desprendre’t d’objectes inútils i coses que ja no utilitzes. Pots optar per publicar-los en alguna plataforma en digital de venda d’articles de segona mà o donar-los a alguna organització o entitat amb finalitats benèfiques.

2. Aconsegueix caixes i comença a empaquetar almenys dues setmanes abans de la mudança. Comença embalant els objectes que no utilitzes, per exemple la roba i el calçat d’una altra temporada. Procura fer un kit de supervivència amb els estris que més utilitzes (necesser, pijama, tovallola, roba interior, etc.) i recorda que alguns electrodomèstics com la nevera i el congelador s’han de desconnectar la nit abans de la mudança.

mudanza_3

3. Etiqueta amb retolador el contingut de cada caixa. Un truc: utilitza diferents colors per a cada habitació, et resultarà més fàcil organitzar el transport i localitzar els estris quan et disposis a desempaquetar. També és important assenyalar el grau de fragilitat del paquet i marcar amb fletxes l’orientació en què s’han col·locat els objectes.

4. Decideix entre contractar una empresa de mudances o realitzar el trasllat pel teu compte.

a) L´opció de contractar una empresa especialitzada pot estalviar treball, temps i maldecaps a l’hora de transportar les teves pertinences. Si et decantes per aquesta via has de sol·licitar més d’un pressupost per comparar costos i serveis. També has de contractar el transportista amb un mínim de 10 dies abans de la mudança. Es recomana fer-ho fins i tot amb més marge a l’estiu. Assegura’t també que l’empresa de mudances compta amb una assegurança de responsabilitat civil en cas de desperfectes ocasionats durant el trasllat. Només així podràs reclamar una indemnització pels objectes danyats.

mudanza_2

b) Realitzar la mudança pel teu compte no vol dir que hagis de fer-la sol, pots recórrer a amics i familiars perquè t’ajudin a traslladar caixes. Existeixen fins i tot plataformes de consum col·laboratiu que et posen en contacte amb persones disposades a donar-te un cop de mà. Si no comptes amb un vehicle propi pots llogar una furgoneta o camió, segons el volum d’objectes a traslladar. Recorda mesurar els teus mobles per assegurar-te que podràs pujar-los per l’ascensor o per l’escala de la teva nova llar. Algunes comunitats de veïns prohibeixen l’ús de l’ascensor per a realitzar mudances; recorda-ho ja que en aquest cas, hauràs de contractar els serveis d’una grua i el preu de lloguer ronda els 160 €.

5. Has de notificar al banc, escola, treball, etc., el teu nou domicili per redirigir l’enviament de les teves factures i altres documents. Pots sol·licitar fins i tot un servei de reenviament postal perquè tot el correu que arribi al teu antic domicili es lliuri a la teva nova llar. Recorda també sol·licitar el canvi de titularitat dels serveis de subministraments.

Notícies relacionades

Com fer que la mudança sigui més fàcil

 

<< tornar