Juny 2018 #53
Decoració

Com millorar la seguretat del teu habitatge en vacances

MOMENT_SOLVIA_POST_robos_vacaciones

Els dies de Setmana Santa són un dels moments preferits pels amants de les coses alienes per entrar a la nostra llar. En aquest article et donem cinc consells per millorar la seguretat del teu habitatge durant les vacances i evitar sorpreses quan tornis a casa.

Aquests últims anys, el robatori als habitatges ha estat el delicte que ha crescut més al nostre país. Les xifres policials indiquen que un lladre amb prou feines necessita un minut per entrar en la majoria de les cases i que, l’any passat, hi va haver uns 352 robatoris diaris, és a dir, un robatori cada quatre minuts. Les vacances, com les de Setmana Santa, són els moments que aprofiten els lladres per apropiar-se dels béns aliens. Si no volem que la nostra llar passi a formar part d’aquestes estadístiques policials, és millor posar en pràctica algunes senzilles mesures preventives per tal que la nostra llar estigui ben protegida durant les vacances.

Aquí us deixem cinc idees per millorar la seguretat del vostre habitatge i evitar-nos més d’un ensurt en tornar:

  1. Tanca portes i finestres. Assegura’t de tancar bé les portes d’entrada i de la terrassa o el pati, i totes les finestres quan marxis de vacances. És convenient que la porta d’entrada tingui almenys dos punts de tancament, un bon pany, forrellats de seguretat i pivots d’acer i angles metàl·lics que reforcin la zona de les frontisses. Les finestres i portes que donin a patis o a soterranis és preferible protegir-les amb algun tipus de reixa. També és convenient que instal·lis una alarma que inclogui una connexió directa amb una agència de seguretat.
  2. Fes que la teva llar sembli habitada. No desconnectis l’electricitat ni tanquis totalment les persianes. Una casa tancada i barrada, amb la bústia plena de correu i el timbre desconnectat, és una invitació al robatori. Si vols simular que ets a casa, la tecnologia t’hi pot ajudar. Hi ha temporitzadors i aplicacions de mòbil que encenen i apaguen els llums o el televisor perquè sembli que ets a casa. També és convenient abaixar al mínim el timbre del telèfon fix. Si algú ssent des de fora que ningú respon al telèfon pot ser que li donem més pistes de les necessàries.
  3. Guarda les coses de valor en un lloc segur. Abans d’anar-te’n de vacances, guarda ben totes les coses de valor. No deixis a la vista talonaris, claus, agendes o codis personals. Si tens joies, documents o objectes d’un cert valor, és millor que els guardis en una caixa de seguretat. També pots fer un inventari de les teves pertinences, si pot ser amb fotografies que reflecteixin els números de sèrie, la marca i el model, si es tracta d’aparells electrònics. D’aquesta manera, en cas de robatori, et serà més fàcil recuperar les teves pertinences.
  4. No comentis els teus plans a les xarxes socials. Facebook o Twitter es poden convertir en el millor aliat dels lladres. No comentis a les xarxes socials els teus plans de vacances i intenta que els teus fills tampoc facin públic que no sereu a casa. Els lladres utilitzen cada vegada més la informació que troben a la xarxa per triar els seus objectius potencials. També és convenient no comentar-ho als veïns o amics o en llocs públics a prop de gent que sàpiga on vivim i que no coneguem prou.
  5. Més val prevenir que lamentar. Els dies previs a l’inici de les vacances són claus per assegurar la llar. Evita obrir el portal a agents de l’aigua o del gas que no s’hagin identificat correctament: comprova que portin l’uniforme reglamentari i la identificació visible i, si ho creus necessari, truca a la companyia per comprovar que han enviat un operari. Els lladres solen fer un treball de camp previ per analitzar quanta gent viu en cada pis i el nombre de pisos que poden estar buits durant les vacances.

Amb aquestes precaucions pots disminuir les possibilitats de ser víctima de robatori i aconseguiràs anar-te’n de vacances més tranquil·lament.

<< tornar