Juny 2018 #53
Decoració

Com mantenir la casa fresca

01Mantenir la casa fresca durant l’estiu pot suposar una despesa excessiva si solament confiem el benestar tèrmic de la nostra casa a les virtuts de l’aire condicionat. La crisi econòmica obliga a buscar mil i una alternatives per evitar que la calor entri a les nostres cases i, alhora, estalviar energia i diners. Persianes i cortines opaques per ombrejar la casa, finestres tancades durant el dia i reduir les fonts de calor innecessàries ens ajudessin a passar un estiu més fresc.

Persianes i cortines. El primer que cal fer per mantenir la casa ben fresca és tancar totes les cortines i persianes, especialment en els moments de major insolació. Un bon aliat és col·locar tendals, ja que evitar que els rajos del sol i la seva energia tèrmica incideixin directament en les finestres i es propaguin a l’interior de l’habitatge. Les cortines també juguen un paper important. Millor opaques que translúcides i en colors clars, perquè no concentrin la radiació solar.

Ventilació. Una bona ventilació és clau perquè la nostra casa estigui fresca. Per a això, mantingues tancades les finestres el major temps possible, especialment en les hores de més calor del dia. La millor hora per ventilar la casa és a la nit quan refresca. El millor és obrir finestres oposades per crear corrent i aconseguir que la casa alliberi a l’aire corrent que es pugui haver concentrat durant tot el dia. En moments puntuals de calor extrema, connecta algun ventilador per crear un efecte d’aire fresc. Millor si són de sostre.

Redueix fonts de calor. Apaga els equips elèctrics si no els vas a utilitzar ja que generen una calor innecessària. El processador d’un ordinador, per exemple, pot aconseguir entre 50 i 60 graus de temperatura, una calor que s’acaba transmetent a la sala en la qual estigui. També és recomanable utilitzar bombetes de baix consum, si poden ser LED, millor. A més d’estalviar energia, emeten molt poca energia tèrmica. Si pots, evita cuinar o rentar la roba en les hores de més calor. L’augment d’humitat provocat per ambdues accions augmentarà notablement la sensació de calor.

Terrasses i balconades. Regar la balconada i la terrassa també ens pot ajudar a reduir la temperatura de la llar, ja que amb l’aigua provocarem una certa sensació de frescor. Una altra bona solució és tenir plantes en les finestres o la balconada. Si les regues amb freqüència aconseguiràs crear un ambient més fresc i agradable. A més, com les plantes aporten oxígens, notaràs menys l’esgotament que provoca la calor.

<< tornar