Juny 2018 #53
Tendències

Com les noves tecnologies estan canviant el sector immobiliari

Tribuna_20La digitalització de les activitats comercials ha modificat la gestió de nombroses empreses tradicionals. Aquesta transformació, que se centra en incorporar eines tecnològiques i idees innovadores, busca aconseguir una major eficiència dels models de negoci. Una dinàmica que també s’ha implantat en el sector de la intermediació immobiliària.

Les noves tecnologies han canviat la manera com es relacionen el comprador i el venedor de tot tipus d’immobles ja que, en l’actualitat, existeixen nombroses eines digitals (pàgines web, aplicacions mòbils, etc.) que faciliten el contacte directe entre clients i que permeten tancar operacions de compravenda sense la necessitat de recórrer a un intermediari o assessor immobiliari.

Aquest nou context ha fet que el sector immobiliari hagi hagut de reinventar-se per afrontar aquests reptes. En aquest sentit, les empreses immobiliàries no només tenen com a focus innovar tecnològicament, sinó també perfeccionar els seus processos i estudiar detalladament les dinàmiques dels diferents mercats locals mitjançant tècniques d’anàlisis Big Data. Tot això amb la finalitat d’atendre una demanda cada vegada més exigent i oferir als seus clients, un servei més efectiu i de major qualitat.

Per aconseguir-ho, els professionals del sector han de centrar tots els seus esforços a oferir un acompanyament al client en totes les fases del procés de compravenda. Aquesta reformulació del servei ja existeix als mercats immobiliaris del nord d’Europa o Estats Units, on el percentatge d’operacions tancades pels APIS és molt alt i on la saturació del sector de la intermediació ha fomentat la creació de grans companyies que s’expandeixen mitjançant xarxes de franquícies, per sobre dels agents independents.

Prenent com a referència aquesta evolució del sector, les empreses immobiliàries que operen com a xarxes d’agències faciliten el treball dels professionals aportant:

  1. Informes i estudis exhaustius dels diferents mercats
  2. Programes de CRM (Gestió de Serveis al Client) que s’ajusten millor a les necessitats dels clients
  3. Inversions en publicitat i màrqueting digital
  4. Un posicionament notori d’una marca de referència en el sector immobiliari

Noticias relacionadas:

Com serà el futur de la intermediació immobiliària?

Solvia presenta al SIMA opcions de personalització dels seus habitatges per mitjà de la realitat augmentada

Solvia, pionera en l’ús de la realitat virtual per mostrar els seus habitatges

 

<< tornar