Juny 2018 #53
Decoració

Com introduir la naturalesa en la decoració de casa teva

La naturalesa es pot convertir en la nostra font d’inspiració a l’hora de decorar la nostra llar o algunes estances. Així, aconseguim dotar la casa d’un ambient càlid, natural, que transmeti calma i pau i que permet traslladar l’essència dels espais exteriors al nostre habitatge. A continuació et donem algunes idees per aconseguir-ho.

  • Escull materials que transmetin la serenitat de la naturalesa. Un dels més idonis per decorar la teva llar és la fusta, ja que la pots usar per al terra o per al mobiliari. A més a més, un dels avantatges que t’ofereix és la capacitat d’adaptar-la al teu estil decoratiu; la pots trobar sense tractar, de manera més natural o més treballada i llisa. Un altre element que pots usar és la pedra. Si poses aquest material en alguna paret de la cuina o del menjador pots trobar l’aire natural que desitges o bé assignar-li un ús més decoratiu.
  • Un altre aspecte fonamental a l’hora d’aportar naturalesa a la teva llar és deixar alguns elements al descobert. Un dels més destacats són les parets de maó que es poden convertir en un dels centres d’atenció.
  • A l’hora d’escollir els objectes decoratius aposta pels que estiguin fabricats amb elements naturals o orgànics. Aquests conserven els valors dels materials originals, com ar la frescor o la suavitat, i donaran el toc final a l’habitació. Pots utilitzar llençols de lli per als dormitoris, la llana o el jute per a les catifes i el cànem o el cotó per a les fundes dels coixins, per dir alguns exemples.
  • Una bona il·luminació és fonamental per donar una sensació de calidesa, naturalitat i amplitud. Sempre que puguis, aposta per una il·luminació natural en lloc de fer ús de l’artificial. Per reforçar aquesta sensació, és important que les cortines siguin lleugeres i deixin passar la claror. Col·loca també miralls per tenir més sensació d’amplitud i pensa que l’impacte visual pot ser més gran si pintes les parets amb tonalitats clares, com són el beix o el blanc.
  • Finalment, decora amb plantes d’interior per acabar d’aconseguir el resultat esperat. En primer lloc, tria el lloc on les col·locaràs i recorda que has de tenir present les condicions ambientals de cada lloc, no totes les plantes són iguals ni tenen les mateixes necessitats. Pots escollir plantes més resistents, com ara el cactus.

En definitiva, hi ha moltes maneres d’inspirar naturalesa en el nostre habitatge. Des de l’ús de plantes, l’elecció dels materials o la il·luminació de cada estança. Es tracta de combinar tots aquests elements i traslladar l’essència que podem trobar als espais exteriors a l’interior de la nostra llar. No és tan sol és un repte decoratiu, és una actitud responsable i compromesa amb el medi ambient i tot el que ens envolta.

<< tornar