Juny 2018 #53
Decoració

Com instal·lar una xemeneia a casa sense fer obres

chimenea_1No existeix una imatge hivernal més confortable que la d’una xemeneia amb la seva llenya cremant. Però no és sempre possible instal·lar-ne una a casa ja que necessita unes condicions especials com per exemple la sortida de fums. Afortunadament existeixen opcions sense haver de fer obres, ecològiques i econòmiques, per gaudir de les reconfortants flames del foc.

Amb l’arribada del fred és moment d’adequar la llar i preparar-la per suportar la baixada de les temperatures. Si ets dels que es queda abstret contemplant la flamarada del foc, et proposem tres models barats, ecològics i molt pràctics que a banda d’escalfar la casa, funcionen com a elements decoratius molt singulars.

Xemeneies de bioetanol

La combustió es desenvolupa a partir d’un biocombustible d’origen vegetal que al cremar produeix una flama de gran poder calorífic, és a dir, que escalfa molt i que té una despesa equivalent a dues espelmes. Aquesta modalitat, per tant, és molt eficient i pot suposar un important estalvi en calefacció. Aquest tipus de xemeneies no desprenen olors desagradables i es nodreixen amb energies renovables. A més a més, no necessiten cap instal·lació especial (ni extractor de fums, ni endolls) i es poden col·locar a qualsevol racó.

L’auge de l’ús del bioetanol com a font de calor ha fet que els fabricants d’aquest tipus de xemeneies presentin dissenys cada vegada més sofisticats, adaptats a cada ambient i útils tant per l’interior com per l’exterior.

bioetanolmontaje

Xemeneies de pellets

La seva composició a força de pellet (combustible de fusta seca elaborat a partir de serradures naturals reciclades) fa d’aquesta opció, una alternativa neta, econòmica i sostenible.

Per gaudir d’aquest tipus de xemeneies hem de disposar d’un endoll ja que el sistema de ventilació s’alimenta d’electricitat. També es necessita una sortida de fums. Alguns models permeten programar l’encès i existeixen una àmplia gamma de dissenys al mercat.

chimenea_2

Tot i que el preu del pellet és superior al de la llenya aquest combustible ocupa menys espai.

chimeneapelletsblanca

Xemeneies elèctriques

Encara que comunament es denominen xemeneies, en realitat són radiadors que emulen l’efecte visual de les flames mitjançant l’ús de leds. Com que no escalfen tant com els exemples anteriors, es recomana usar-les com a suport a un altre sistema de calefacció o per a espais reduïts.

La despesa energètica serà proporcional a la potència del model que escollim. Pel que fa a la seva instal·lació, es poden encastar, com un quadre, però també existeixen models portàtils.

chimenea eléctrica

Noticies relacionades:

Quina és la millor xemeneia per a la teva llar?

<< tornar