Juny 2018 #53
Decoració

Com instal·lar una petita piscina a casa sense fer obres

piscina3Piscines portàtils, prefabricades, contenidors marins o les típiques piscines de plàstic poden alleujar les temperatures estiuenques. Totes aquestes opcions no requereixen obres ni disposar de molt espai.

Si vius en un àtic amb terrassa o el teu habitatge té un pati pots gaudir d’uns dels millor plaers que ens ofereix l’estiu: refrescar-te en una piscina. Actualment comptem amb moltes opcions que possibiliten que sense obres puguis gaudir del teu particular oasi a casa.

Les opcions més econòmiques

Les piscines de plàstic compleixen a la perfecció la seva funció i tenen l’avantatge, a més de ser les més econòmiques, de desmuntar-se i guardar-se amb facilitat. Les més senzilles són les inflables de plàstic PVC i el seu preu depèn del seu diàmetre. Les tubulars (la seva armadura està ancorada amb tubs) tenen majors dimensions i profunditat i compten amb escala i protector d’hivern si volem deixar-les instal·lades durant tot l’any.

Les últimes tendències

Les piscines elevades (no enfonsades en el terreny) d’acer o de PVC però recobertes amb fusta s’integren fàcilment en terrasses i patis amb tarimes o mobiliari de teka. En aquest tipus de piscines cal tenir en compte dues qüestions: la primera és que no són desmuntables encara que es poden cobrir durant l’hivern amb diferents tipus de tancament. La segona és que, tot i que es tracten d’estructures lleugeres, cal calcular el seu pes quan les omples d’aigua. No totes les terrasses o patis poden suportar grans càrregues de pes per això abans de triar aquesta opció convé determinar la idoneïtat de la seva ubicació.

Una de les tendències més originals i sostenibles és l’aprofitament de contenidors marítims reconvertits en piscines. Aquesta alternativa, de gran èxit a Estats Units i Austràlia, ha arribat al nostre país de la mà de diverses empreses que s’encarreguen d’instal·lar en el nostre jardí, pati o terrassa una piscina utilitzant contenidors de colors que formen part del paisatge dels ports comercials. Les mides dels contenidors poden alterar-se de tal manera que els podem adequar a l’espai. És una alternativa magnífica per situar en un terrat aquest tipus de piscina, encara que caldrà consensuar amb la comunitat de propietaris i després d’inspeccionar l’immoble.

© Modpools

© Modpools

Decorar l’entorn

Per aconseguir una atmosfera refrescant i relaxant no necessitem molt espai. Amb la nostra piscina com leitmotiv, podem col·locar terra de gespa artificial; rajoles de fusta o imitació; de cautxú o de resina. Un para-sol, uns coixins de colors, una hamaca i les nostres plantes i haurem aconseguit crear el nostre paradís urbà.

terraza_chill_out

Notícies relacionades

Piscines que es fonen amb l’horitzó

Com decorar la teva terrassa o balconada

Habitatges en contenidors marítims

<< tornar