Juny 2018 #53
Decoració

Com habilitar una terrassa per aprofitar-la a l’hivern

Amb aquests consells sabràs com adequar la terrassa de casa teva per poder gaudir d’ella durant els mesos més freds de l’any.

L’arribada de l’hivern i la baixada de temperatures no tenen perquè convertir-se en inconvenients per gaudir al màxim de la teva terrassa. T’expliquem quines són les millors solucions perquè puguis aprofitar els càlids raigs de sol del migdia, gaudir d’una tassa de te a la terrassa o organitzar un dinar o sopar plàcidament amb els amics.

Tancaments i tendals
Una bona opció és instal·lar un tancament mòbil que et permeti aïllar la terrassa durant l’hivern i obrir-la quan arribi el bon temps. Es tracta d’un tipus d’instal·lació que ajuda a mitigar el vent molest i fred propi d’aquesta estació. Els dissenys autoportants –amb braços articulats i sense tancaments als costats– et permetran modificar la seva ubicació, ajustant-los a les teves necessitats, en funció de l’estació i temperatura exterior. Instal·lar un tendal o una pèrgola t’ajudarà a crear un espai semi tancat que també reduirà l’impacte de les baixes temperatures.

Calefacció exterior
Si vols gaudir de les millors vetllades al voltant d’una taula exterior amb la teva família i amics pots col·locar una xemeneia o una estufa exterior, una solució pràctica i efectiva perquè puguis aprofitar al màxim la teva terrassa fins i tot quan fa fred. Trobaràs diferents tipus d’estufes per exterior. Les estufes de bioetanol, ideals per terrasses de tall contemporani, són una de les propostes més sofisticades, especialment per disseny i prestacions, ja que el bioetanol és net, ecològic i molt econòmic. Les estufes de gas exterior (de gas butà o propà) són ideals per a tot tipus de terrassa i tenen un abast aproximat de 20 m2  proporcionant la suficient calor a la teva sala d’estar o menjador. Si et decideixes per les estufes halògenes, el seu abast és d’uns 10 m2, consumeixen menys que les de gas i tenen amb una potència superior.

Plantes d’hivern
Una terrassa amb plantes sempre resultarà més acollidora i alegre però a l’hivern cal escollir espècies adequades a les baixes temperatures. Les prímules i pensaments afegiran color a la teva terrassa ja que floreixen durant els mesos d’hivern i suporten molt bé les baixes temperatures i les gelades. El gessamí, una planta enfiladissa espectacular i molt aromàtica, també aguanta molt bé el fred, especialment la varietat trachelospermo jasminoides que és de fulla perenne. L’heura, molt resistent a les baixes temperatures, és vigorosa i perfecta com a planta enfiladissa frondosa, mentre que les palmeres, la iuca, la whasingtonia robusta o palmera mexicana i la palmera excelsa o trachycarpus fortunei resisteixen també les baixes temperatures.

Tèxtils i complements
Els tèxtils són elements decoratius indispensables per a qualsevol tipus de decoració, tant per l’interior com per l’exterior. Utilitza’ls especialment a l’hivern per afegir calidesa i confort també a la teva terrassa. Si vols deixar-los sempre a l’aire lliure, sense preocupacions, decanta’t per teixits que siguin apropiats per l’ús exterior com catifes o coixins decoratius vinílics, acrílics o de PVC, perquè suportin de forma adequada les inclemències del temps; trobaràs models de dissenys molt actuals, amb acabats que simulen tot tipus de teixits naturals i estampats de tendència.
De forma puntual, pots decorar la teva terrassa amb alguns elements tèxtils d’interior, per gaudir encara més de la calidesa que transmeten aquest tipus de complements; les catifes i plaids de textures agradables com la llana, el vellut o pèl sintètic et permetrà sentir-te més abrigat en un entorn més agradable. I si tens un moble auxiliar amb capacitat d’emmagatzematge com un bagul o banc abatible utilitza’l per guardar-los còmodament perquè no es facin malbé.

Il·luminació de nit
Quan caigui la nit, no t’oblidis de les espelmes, un complement imprescindible per crear una atmosfera tènue i acollidora, perfecte també per decorar els espais a l’aire lliure. Afegeix fanalets o garlandes decoratives d’exterior perquè la teva terrassa llueixi de forma impressionant a l’hivern.

Notícies relacionades

Com decorar la teva casa per fer-la més càlida a l’hivern

Com preparar el teu jardí o terrassa per a la tardor

Prepara la terrassa per al bon temps

5 propòsits per decorar la teva llar el 2018

Quina és la millor xemeneia per a la teva llar?

<< tornar