Maig 2018 #52
Decoració

Com ha de ser un dormitori per descansar de veritat

dormitorio_nordicoUna habitació decorada al nostre gust ens farà sentir còmodes però a més de l’estètica, l’estança ha de reunir una sèrie de condicions perquè el nostre descans sigui òptim.

Un somni sense interrupcions i un despertar sense sobresalts són algunes de les claus perquè el nostre descans sigui apropiat. Encara que el llit pot semblar l’únic element imprescindible, l’habitació ha de reunir una sèrie d’elements que aportin confortabilitat. Si et lleves normalment cansat pot ser que en el teu dormitori faltin alguns d’aquests requisits. A continuació et donem alguns consells que t’ajudaran a dormir millor.

Ventilació i llum

S’aconsella ventilar durant 10 minuts l’habitació als matins amb el llit desfet perquè els àcars no s’acumulin i la humitat no s’impregni als llençols. La llum natural també influeix en el nostre descans ja que matinar amb els primers raigs del sol en comptes de amb la llum d’una bombeta, ens aportarà un millor despertar. No hem d’oblidar que la llum natural altera els nostres bioritmes i influeix en el nostre estat d’ànim.

habitacion_mosquitera

Temperatura i humitat

Ni molta calor ni molt de fred. La temperatura ideal per a un dormitori no hauria de sobrepassar els 21 °C a l’estiu ni baixar dels 19 °C a l’hivern. Un habitatge humit és nociu per a la salut perquè provoca patologies respiratòries com asma, al·lèrgies o bronquitis. En aquest sentit, la United States Environmental Protection Agency (EPA) recomana un nivell d’humitat entre el 30% i el 50% a l’interior de les cases. Per aconseguir-ho, es recomana instal·lar aïllants naturals com la fusta i el suro que, juntament amb la ventilació, ajudaran a regular la humitat.

D’altra banda, les calefaccions a l’hivern ressequen l’ambient pel que s’aconsella l’ús d’humidificadors tant en les habitacions dels nadons com en la resta de dependències. Si tenim problemes respiratoris, irritació, picor als ulls o mal de cap pot ser que una de les solucions per pal·liar les nostres molèsties sigui instal·lar aquest aparell.

humidificadores_2

Orientació del llit

El llit és el protagonista de l’habitació i la seva ubicació no s’ha de menysprear. Dormir amb el cap orientat al nord és la premissa més estesa per estudiosos de la son i seguidors del feng-shui. Els motius d’aquesta disposició són les característiques magnètiques dels dos pols de la Terra que poden interferir en el nostre somni. Pel que fa als estris, hem d’evitar els aparells elèctrics i preses de corrent per darrere del nostre capçal perquè tampoc alterin el nostre somni.

habitaciones_ideal

La base del descans

Un somier ferm i un matalàs ni molt dur ni molt tou són altres aspectes que garanteixen el nostre descans. La amplíssima oferta que disposem a vegades fa difícil l’elecció, per això, es recomana provar matalassos abans de comprar-los i fixar-se que la columna estigui ben sustentada i que la base s’adapti a les corbes de l’esquena. És recomanable també canviar el matalàs cada 10 anys.

El coixí també influeix en el nostre descans. La seva altura i gruix dependrà de la posició en què es dormi. Baixa si es dorm cap per avall, mitjana si és sobre l’esquena i alta si es dorm de costat. Però en aquest cas, haurem d’escollir la qual per forma i composició (ploma, làtex, sintètic) s’adapti millor al nostre coll i cervicals.

almohadas_cama

 

Notícies relacionades

Fengshui: consells per decorar la llar en harmonia

DIY: 10 idees creatives i econòmiques per fer un capçal de llit

Idees per treure el màxim profit a les teves tauletes de nit

Consells de decoració per preparar una habitació de nadó

 

<< tornar