Maig 2018 #52
Tendències

Com evolucionarà el preu de l’habitatge durant els pròxims anys?

Les últimes dades de l’informe Solvia Market View obtingudes a partir del model de previsió de preus a llarg termini desenvolupat per Solvia, estimen que l’augment del preu de l’habitatge a Espanya serà moderat i heterogeni fins al 2020. En aquest sentit, Solvia calcula una revaloració mitjana acumulada del preu de l’habitatge del 7,3% fins aquell any.

Espanya és un dels països on més va disminuir el preu de l’habitatge entre 2008 i 2013, amb un descens mitjà del 40%. Tot i així, a partir de 2014 aquesta caiguda va disminuir i ja el 2016, es va constatar l’inici d’una nova fase de moderat ascens.

En aquest context, el model de previsió de preus desenvolupat per Solvia constata que en el nou cicle immobiliari el preu de l’habitatge creixerà un 7,3% fins al 2020. A més, preveu un increment del preu mitjà d’entre el 2% i el 3% en els pròxims anys, en línia amb l’evolució del Producte Interior Brut (PIB) nacional.

Tot i així, aquestes taxes de creixement variaran segons cada regió. Per exemple, a la comunitat de Madrid i a Catalunya es preveu una revaloració mitjana del preu de l’habitatge del 14% i l’11% respectivament fins al 2020. I a Madrid i Barcelona l’augment del preu de l’habitatge serà notablement superior al de la resta de municipis d’Espanya.

Les Illes Balears i les Canàries també experimentaran un augment del preu de l’habitatge superior a la mitjana nacional, amb un creixement mig acumulat del 9,1% fins al 2020. Aquest ascens es produirà sobretot com a conseqüència de la demanda de compradors no residents.

La resta de la costa mediterrània presentarà unes pujades més moderades amb una revaloració anual del preu de l’habitatge de l’1,5% i un ascens acumulat del 4,5% fins al 2020.

Per últim, a l’interior d’Espanya no s’espera un augment del preu de l’habitatge, amb l’excepció de les grans capitals o d’algunes regions concretes.

Notícies relacionades

Com es comportarà el mercat de l’habitatge durant els pròxims anys?

Espanya segueix sent un país de propietaris

 

<< tornar