Juny 2018 #53
Decoració

Com estalviar energia en el lavabo

T’has proposat començar l’any consumint menys energia a casa? Uns canvis mínims en els teus electrodomèstics i una variació dels teus hàbits quotidians et poden ajudar a reduir substancialment la factura energètica en cada habitació de casa teva. En aquest cas, et facilitarem alguns consells per estalviar electricitat i aigua en el lavabo.

  • Il·luminació de baix consum. Com a la resta de la casa, convé que apostis per les bombetes eficients. A més de consumir molt menys que les incandescents (fins a un 80% menys), duren de 10 a 15 vegades més. També has de recordar apagar el llum sempre que surtis del lavabo.
  • Dutxes economitzadores. Si una dutxa convencional deixa anar entre 15 i 30 litres d’aigua per minut, les de baix consum en subministren entre 8 i 9. Com a alternativa, pots instal·lar un reductor a la teva dutxa convencional, amb el qual podràs reduir el cabal un 30%.
  • Aigua aprofitada. Per reduir el consum d’aigua, pots intentar escurçar el temps que passes amb l’aixeta oberta. I, si has d’esperar fins que l’aigua sigui calenta, no malgastis l’aigua freda que surt primer: recull-la en una galleda i reutilitza-la per al vàter o per regar les plantes.
  • Filtres a les aixetes. De manera similar que amb la dutxa, pots instal·lar perlitzadors o filtres de baix consum a les aixetes de la pica. Això t’ajudarà a estalviar entre un 50% i un 70% en el consum d’aigua.
  • Vàters de doble descàrrega. No sempre cal descarregar tota la cisterna per netejar el vàter: de vegades, amb la meitat de la càrrega (dos o tres litres) n’hi ha prou. Per això és interessant tenir un vàter que permeti utilitzar la descàrrega curta quan més convingui.
  • Escalfament de l’aigua. Procura no escalfar-la més del compte: es calcula que, per cada 10ºC de més en la temperatura d’aigua, el consum d’energia augmenta un 15%.

Font: La comunitat eficient 2.0
http://www.ecoavantis.com/recomendador/

<< tornar