Juny 2018 #53
Decoració

Com estalviar energia amb l’aire condicionat

MOMENT_AHORRAR_ENERGIA_ACEngegar l’aire condicionat pot ser la manera més ràpida i eficaç de combatre les altes temperatures dins de casa. Tanmateix, el preu que s’ha de pagar pot ser molt alt: n’hi ha prou amb analitzar la factura d’electricitat després de les jornades més caloroses de l’estiu. Aquests consells et poden ajudar a reduir el consum elèctric d’aquests mesos:

– Per tal que l’aire condicionat rendeixi amb eficàcia, hauria d’estar instal·lat en un lloc amb bona circulació d’aire. Assegura’t que res obstrueix la sortida d’aire de l’aparell i que els mobles no n’obstaculitzin el camí. Procura també que rebi la menor incidència del sol i que no estigui al costat de llums o electrodomèstics que generin massa calor.

– No és convenient utilitzar el mateix aparell per refrigerar més d’una habitació, perquè això farà que hagi de treballar més. Una bona solució és disposar d’un aire condicionat portàtil que puguis portar amb tu a l’habitació on ho necessitis.

– Si la casa està ben aïllada, l’aire condicionat consumirà menys. Tanca bé portes i finestres quan l’engeguis i procura ventilar quan fa menys calor.

– Els experts recomanen fixar el termòstat entre 24ºC i 26ºC per obtenir una temperatura ideal sense gastar gaire energia. Baixar la temperatura en encendre l’aparell per aconseguir que l’estada es refredi abans només generarà una despesa addicional.

Apagar els llums contribuirà a reduir la calor. També t’ajudarà abaixar persianes, tancar cortines o desplegar tendals perquè la llum natural no escalfi la llar.

– Procura engegar l’aire condicionat només quan ho necessitis. No el deixis encès en una habitació en la qual no hi hagi ningú. Si has de sortir de casa, apaga’l una estona abans d’anar-te’n: la frescor es mantindrà durant un temps i estalviaràs uns minuts de consum elèctric. A la nit, no cal que deixis encès.

– Recorda netejar l’aparell sovint, especialment els filtres. Així eliminaràs restes de pols o de fibres que podrien reduir el funcionament eficaç de l’aparell. A més a més, previndràs possibles al·lèrgies.

Més consells, al web de l’OCU.

<< tornar