Juny 2018 #53
Decoració

Com es pot renovar el teu apartament a la platja

Tens un apartament a la platja? Si el vols renovar i donar-li un altre aire per gaudir-ne aquest estiu, aquí tens alguns consells per renovar-lo al teu gust.

Els apartaments de platja són el lloc perfecte per sobreviure als rigors de la calor, relaxar-se de l’estrès laboral acumulat i desconnectar amb les rutines de la resta de l’any. Per aconseguir-ho, la decoració hi té un gran paper. Encara tens temps per renovar el teu apartament a la platja i aconseguir que sigui un espai acollidor, tranquil i agradable per gaudir de les teves vacances d’estiu. Aquí et donem algunes idees perquè el renovis harmònicament.

Un apartament amb vistes
Potser el més important dels apartaments de platja són les vistes. L’ideal és que tingui uns grans finestrals i que els donis protagonisme situant el mobiliari de manera que seguis on seguis no deixis d’admirar les vistes. Si tens terrasses o zones exteriors, potencia-les col·locant-hi cadires i taules per gaudir d’un bon sopar o per ajuntar-te amb amics o familiars.

Il·luminació, és millor natural
La il·luminació és un element important en tots els habitatges i molt més en els apartaments. L’ideal és aprofitar al màxim la llum natural, matisant-la amb cortinetes o cortines de colors molt clars, i instal·lar un sistema d’il·luminació indirecta que potenciï els diferents espais i fomenti el descans i la relaxació quan la llum del sol minva.

Mobiliari, menys és més
Als apartaments de platja, la màxima “menys és més” és gairebé de compliment obligat. Recorda que als apartaments de platja no necessites tantes coses com al teu habitatge habitual. L’ideal és moblar-los amb peces senzilles, minimalistes i de colors clars -blanc, beix i sorra-, que reforcen la sensació de claredat i permeten que les estances tinguin més claror. Uns altres criteris que cal tenir en compte en triar-los és que siguin còmodes, ja que l’estiu està fet per reposar, i que estiguin fabricats en materials com ara la fusta, resistents i de fàcil conservació. Han de ser també peces multifuncionals com, per exemple, un sofà llit al saló, que et permetrà tenir una estança addicional per si tens convidats.

Colors, clars i neutres
Els colors que casen millor amb les parets d’un apartament de platja són els clars i neutres com el blanc, el crema, el verd o el blau cel, ja que es poden combinar amb qualsevol tipus d’accessoris o adorns. Els combinis com els combinis has d’aconseguir que el conjunt final sigui fresc, lluminós i còmode. No és recomanable utilitzar colors foscos, ni tan sols per donar contrast, ja que solament aconseguiràs que el teu apartament sembli més petit.

Teixits clars i lleugers
Si coordines bé els teixits podràs crear un ambient acollidor. Per aprofitar millor la llum natural, opta per teles lleugeres per a les cortines. Cadires i sofàs entapissats de colors vius donen a l’habitatge un aspecte fresc i desenfadat. De la mateixa manera, hi podem posar algunes flors, naturals o artificials, que ajudin a crear un entorn bonic i refrescant. Un ambient que t’ajudi a desconnectar i a descansar.

Terres, nets i resistents
Un dels elements que no falta a cap platja és la sorra. Una companya de bany que sol acabar al terra del nostre apartament. Per aquest motiu és millor que triïs materials resistents i de fàcil neteja com són marbres, granits i terratzos. Es tracta de materials que, combinats amb un mobiliari senzill, et proporcionaran un estil durador i pràctic.

Cuines i banys, com més simples millor
Als apartaments de platja, els banys i les cuines han de ser simples i funcionals. A la cuina instal·la un mobiliari senzill i electrodomèstics que t’ajudin a optimitzar l’espai. Per al bany, la simplicitat també és una bona consellera. Col·loca-hi pocs elements i, com a la cuina, uns taulells clars que mantinguin l’estètica global de l’apartament.

Amb aquests simples consells segur que podràs gaudir del teu apartament de platja durant aquest i durant molts estius més.

<< tornar