Maig 2018 #52
Tendències

Com es comportarà la compravenda d’habitatges en els pròxims anys?

Obertura-compraventaLes perspectives relatives a l’evolució de les compravendes d’habitatges a Espanya són positives. Durant els pròxims tres anys s’espera un creixement d’entre el 7% i 8% anual de les transaccions. Segons l’últim Solvia Market View, a finals d’aquesta dècada a Espanya s’arribarà a les 564.000 compravendes.

Segons les dades de l’últim informe de tendències del mercat immobiliari de Solvia, en els pròxims anys es produirà un augment moderat de les transaccions d’habitatge a Espanya. Un augment que també es produirà en paral·lel a una pujada moderada dels preus. Aquestes previsions permeten establir un context de recuperació immobiliària al nostre país.

Cap a les 560.000 transaccions en el 2020

El 2013 el nombre de compravendes d’habitatge a Espanya va tocar mínims (al voltant de les 300.000 transaccions) i des d’aleshores, en només tres anys les xifres han augmentat un 50%. Així, el 2016 es van aconseguir aproximadament les 450.000 transaccions d’habitatge i les previsions de Solvia estimen que en els pròxims tres anys es produeixi un increment entre el 7% i el 8%, fixant-se en les 564.000 transaccions d’habitatge en el 2020.

Un factor clau en aquest nou cicle immobiliari és el pes rellevant del comprador d’habitatge de reposició (les decisions del qual havien quedat aplaçades durant els anys de la recessió econòmica) i també del petit inversor que compra habitatge per posar-lo en lloguer, a causa de la rendibilitat més gran que ofereix el sector immobiliari enfront d’altres inversions. La demanda d’estrangers no residents també mantindrà una dinàmica positiva, recolzada en les xifres rècord que està registrant el sector turístic.

A partir de 2020, Solvia preveu que les transaccions d’habitatge començaran a disminuir per tres motius: disminuirà la demanda natural de població entre 25 i 44 anys i la demanda embalsamada d’habitatges de compra, mentre que augmentarà l’habitatge de lloguer entre les noves generacions.

grafico_catala

Focus regional

Pel que fa a cada comunitat autònoma, en relació amb les transaccions per cada 1.000 habitants, les regions més dinàmiques seran les Illes Balears i la Comunitat Valenciana, bàsicament per l’efecte del comprador estranger. En canvi, si tenim en compte el volum, el nombre més gran d’operacions es realitzarà a Andalusia, Catalunya, la Comunitat de Madrid i la Comunitat Valenciana.

Notícies relacionades

Com evolucionarà el preu de l’habitatge durant els pròxims anys?

Com es comportarà el mercat de l’habitatge durant els pròxims anys?

La promoció immobiliària creix i s’estén per tot Espanya.

<< tornar